Parádés formában motorozott első hazai MX versenyén Németh Kornél

Németh Kornél

Március utolsó hétvégéjén, Monoron rendezték az idei szezon első MX eseményét, ahol magyar kiválóságaink mellett külföldi versenyzők is részt vettek a profik tét nélküli, meghívásos versenyén.

A 2011-es szezonban a Hell Racing Team tagjaként bemutatkozó Németh Kornél remek formájáról tett tanúbizonyságot, mindkét futamot főlényesen nyerve, a dobogó legfelső fokára állhatott a profi kategóriában.

– Először is gratulálok a szép teljesítményhez! Itthon ezzel a monori versennyel indult a versenyzők és a nézők által is várva-várt „terepszezon”. Úgy tűnik kiváló formában vagy már az év elején. Véleményed szerint minek köszönhető ez?

– Németh Kornél: – Tényleg úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülésem és igazán jó formában vagyok. De igazából inkább úgy mondanám, hogy nagyon nem is álltam le a versenyzéssel. Tavaly augusztus 14-én volt az utolsó kanadai versenyem, utána még mentem két német bajnokit, ezen kívül volt néhány olyan futam, ami nem nyitott, szabadtéri pályán zajlott, hanem teremben. Az előnyt, amivel a futamokat megnyertem, talán annak köszönhetem, hogy ebben az évben már három alkalommal volt szerencsém kipróbálni magam, Dániában versenyeztem és már két német futamot (Winter Cup) is sikerült megnyernem.

– Ezen az első, monori futamon nagyon jól sikerült a rajtod és a mezőny élére álltál, az ötödik körben majd’ negyedpályányi előnyöd volt. A második futamon ugyan nem Te rajtoltál elsőnek, de hamar az élre kerültél. Hogy sikerül így magad mögé utasítani a mezőnyt?

– Németh Kornél: Szerintem ez leginkább annak a kiváló formának köszönhető, amivel erre a versenyre érkeztem, illetve nagyon jól sikerült a motorom beállítása is, jó a teleszkópom, amin nagyon sokat dolgoztunk Havasi Zolival. Mindkét versenyt 50 másodperc körüli előnnyel nyertem, noha ez a verseny a szokásosnál rövidebb, csupán 20 + 2 körös volt, így még büszkébb vagyok az eredményre.

 

– Kornél, leigazoltál a cseh LR Cosmetics KTM-hez, tehát indulsz a cseh bajnokságban és idén is részt veszel a kanadai bajnokságban, ahol tavaly 2. helyezést értél el. Azért a magyar közönség is láthat majd, annak ellenére, hogy nem indulsz a magyar bajnokságban?

– Németh Kornél: Igen ez így van, a terveim 2011-re a német, a cseh és a kanadai bajnokság, de azért igyekszem minél több hazai futamon is elindulni, hiszen hosszú idő után megtört a jég és a Hell Energy jóvoltából egy magyar cég lett a szponzorom.   Szeretek itthon versenyezni és természetesen másképp hat az emberre, ha hazai pályán, hazai közönség előtt versenyezhet és érzi a közönség szeretetét. Amennyire időm és külföldi bajnokságaim engedik, igyekszem minél több alkalommal elindulni hazai futamokon is. Azt már biztosan tudom, hogy május 14-én, Monoron részt veszek a „Love Dirt” tehetségkutató rendezvényen és másnap a hódmezővásárhelyi bajnokin is indulni fogok.

Németh Kornél szereplése az első 2011-es hazai versenyen, a monori futamon, az alábbi linken tekinthető meg:

Forrás: Hell Energy Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s