Sportlövő Vk, Csangvon: Sidi nyerte a férfi légpuskát

Sidi Péter megnyerte a férfi légpuskások viadalát a dél-koreai Csangvonban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Világkupa-verseny szombati nyitónapján.

A viadal honlapja szerint a szám Európa-bajnoka a 60 lövéses alapversenyben mindössze két kilencest lőtt, azaz 598 körrel zárt, így elsőként jutott fináléba. A döntőben az első lövése nem sikerült a legjobban, ám a 9,6 körös kísérlet után a komáromiak kiválósága nagyszerű sorozatot produkált, végül 104,6 kört tett hozzá az alapban elért eredményéhez, s 702,6 körrel, a második izraeli Sergy Rikhtert egy körrel megelőzve végzett az első helyen. A szám másik magyarja, Biatovszki Máté 591 körrel a 74 fős mezőny 36. helyén végzett.

A csangvoni Vk-n a légfegyveres számokban három-három, a többiben pedig két-két londoni indulási jog talál gazdára. Sidinek már nem a kvóta a tét, mivel azt a tavalyi világbajnokságon már megszerezte.

Vasárnap a női légpuska és a női sportpisztoly számok versenyeit rendezik meg. Előbbiben Joó Éva, Karmacsi Ildikó és Miskolczi Julianna, utóbbiban pedig Csonka Zsófia és Babicz Sára szerepel.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s