Konkoly Csaba: “Javítanunk kell, fel kell turbózni magunkat, hogy eredményesek tudjunk lenni”

Az Itxako elleni Bajnokok Ligája-elődöntő után Konkoly Csaba értékelte az ötgólos győri vereséggel végződő mérkőzést – írja a handball.hu.

Konkoly Csaba: Történt egy olyan törés a meccs menetében a huszadik perc környékén, amikor a két-három gólos vezetésünket megfordította a spanyol csapat. Ez a védekezésünknek tudható be, másrészt pedig az elkapkodott támadásbefejezéseinknek a nyitott védekezéssel szemben. Emellett az első félidő végén rossz végjátékot is mutattunk.

handball.hu: Mi történt ezután?
Konkoly: A második játékrészben még jobban felpuhult a védekezésünk, és kettes és a hármas kapcsolatoknál nem tudtunk mit kezdeni a gyorsabbnak tűnő spanyolokkal. A támadásban nagy számban eladott labdák mindenképpen annak voltak köszönhetőek, hogy egyik játékelemben sem sikerült közepesnél jobbat nyújtanunk. Ez azért elszomorító, mert a BL-döntőbe jutásról volt szó. A visszavágóra való felkészítés során ennél jóval több kell. Javítanunk kell, fel kell turbózni magunkat, hogy eredményesek tudjunk lenni.

handball.hu: Minek köszönheti ezt a nagyjából negyven perces hullámvölgyet a csapat?
Konkoly: Talán annak, hogy mindenképpen el kell hinnünk és fogadnunk azokat az alapelveket, amely az ilyen típusú játékosok ellen védekezésben és támadásban az eredményességhez szükségesek. Nem találtunk meg a spanyolokkal szemben a távolságokat, nem segítettünk határozottan egymásnak. Súlytalan faultokat mutattunk be, így ellenfelünk folyamatos játékot mutathatott be.

handball.hu: Vár valamilyen büntetés a lányokra?
Konkoly: Elég büntetés lesz az, ha megnézzük a teljesítményünket videón. Meg kell érteniük a játékosoknak, hogy az ő érdekükben kellenek a változások, a taktikai fegyelmezettség, amivel az eredményességet segítjük elő. Teljes lelkesedéssel és elánnal kell kézilabdáznunk a visszavágón.

handball.hu: Az mutatta az Itxako, amit vártatok?
Konkoly: Hol igen, hol nem azt játszották. Adtunk magunkat egy pofont saját kezünkkel, de a jövő héten megpróbáljuk magunkat kisminkelni a saját kezünkkel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s