Talma tűzközelben szeretne maradni

Közel egy hónapja dübörögnek a motorok, már két világbajnoki futamot bonyolítottak le, és amire hosszú ideje nem volt példa, magyar versenyző, Talmácsi Gábor nélkül rendezik meg a gyorsaságimotoros vb-t – írja a telesport.hu.

Bár nem vesz részt az idei gyorsasági motoros világbajnokságon, ennek ellenére Talma folyamatosan edzésben van, és készül a visszatérésre. Az interjúból kiderült a Jack and Jones by Antonio Banderas csapathoz nem kellett fizetnie, hiszen elég a referenciája. Már az első versenyen kiderült Talma jó döntést hozott, hogy nem írta alá a megállapodást a G22-es csapattal, ugyanis a mezőny második felében szerepelnek. Tervei szerint hamarosan egy-két helyszínen is elmegy, és személyes jelenlétéve biztosítja, hogy ő itt van és folyamatosan tartja majd a kapcsolatot a csapatfőnökökkel.

Részlet az interjúból:

“- Nagyon elkeseredett, amikor hosszú tárgyalássorozat után kiderült, hogy az idén nem fog versenyezni?

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon furcsa érzés, hogy nem lehetek ott a MotoGP indulói között. Azonban tíz év versenyzés után csak olyan helyen szeretném vállalni az indulást, ahol lehetőségem van megmutatni, mit tudok, mire vagyok képes. Viszont már az első verseny megerősítette a megérzésemet, hogy a mindenáron való motorozás nem lett volna éppen jó döntés. A G22 csapat a Moto2-ben a mezőny végéhez tartozik, más csapatoknál pedig a pénztárca dominált volna.

Kikkel tárgyalt, és miért hiúsult meg az ügy?

A Jack and Jones by A. Banderas csapattal aláírt szerződésem volt, ahogy ők kiszálltak, megkezdtem a tárgyalásokat, ami akkor már – lévén, hogy alig volt szabad hely – sokkal nehezebb feladat volt. Folytattam egyeztetéseket superbike és supersport kategóriában induló csapatokkal is, de a Moto2 géposztályból is kaptam ajánlatokat. A legvégén a G22 csapattal próbáltam egyezkedni, de folyamatosan változtattak a feltételeken, így nem született megállapodás.

Említette az egyik korábbi nyilatkozatában, hogy sokat – vagy túlságosan is sokat – kellett volna fizetni azért, hogy motorra ülhessen az idén is. Mondjon egy nagyságrendet, hány nullával végződik mindez forintban.

Nincs fix tarifatáblázat, ahány csapat, annyi összeg, amit sok minden befolyásol. A Jack and Jones istállónál nem kellett volna fizetnem semennyit. Náluk a referenciám számított volna. A későbbiekben kapott ajánlataim között is jelentős eltérések voltak az előírt anyagiak vonatkozásában. Nagyságendileg a fizetendő összegek, amelyeket a csapatok kértek, 200 000 és 600 000 euró között mozogtak.

Korábban két-, sőt hetente elutazott a világ másik felére. Most nagy a csend? Elutazik majd egy-egy versenyre?

Mindenképpen el fogok utazni jó pár versenyre, hiszen szeretnék a tűz közelében maradni. Szeretném, hogy számoljanak velem a csapatfőnökök, amit leginkább úgy tudok elérni, ha személyesen találkozom velük, ha sűrűn látnak.

A teljes interjút itt elolvashatod.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s