Több mint százmillió forint támogatást kap a Magyar Paralimpiai Bizottság

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára és Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke ma aláírta azt a mintegy 108,3 millió forintról szóló támogatási szerződést, melyet két összegben kap meg az MPB.

Az MPB működési és adminisztrációs feladatainak támogatására 18 millió forint jut majd. Az MPB és tagszervezeteinek (Magyar Parasport Szövetség, Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Szövetsége) támogatására összesen 90,3 millió forint támogatást állapított meg a minisztérium. Ez az összeg segíti majd többek közt a paralimpiai sportágak sportszövetségeinek, sportszervezeteinek működési és szakmai feladatait, a paralimpiai felkészülést, a sportegészségügyi feladatok ellátását, a sportszakember-képzési feladatokat, a sport által megvalósuló integrációt elősegítő programokat és  a hazai és nemzetközi versenyeken való részvételt. Emellett a Magyar Paralimpiai Bizottság közreműködésével kapják meg állami támogatásukat a nem paralimpiai számokban versenyző fogyatékossággal élő sportolók is.

A sportért felelős államtitkár további 20 millió forint támogatást ítélt meg a paralimpiai felkészülés támogatására a múlt évi költségvetés terhére, melyet a felsorolt feladatok ellátásának további segítségeként ez évben már folyósított a NEFMI.

Az MPB a felhasznált pénzekről legkésőbb 2012. április 30-ig, a támogatási összeget teljes körűen elemző elszámolást készít a NEFMI számára.

Az idei összeg a tavalyinak majdnem duplája, hiszen 2010-ben e célfeladatokra összesen 72,7 millió forintot utalt a tárca.

Az MPB a ma aláírt támogatási szerződésen kívül, a Magyar Olimpiai Bizottságon keresztül még további 55 millió forintot kap a versenysport támogatására, valamint 15 millió forintot folyósít a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetsége (IBSA) szervezésében rendezett Világjátékokon való részvételhez.

Az IBSA Világjátékokat most április elején rendezték a törökországi Antalyában, ahol három sportágban − judo, úszás, csörgőlabda – összesen tizennégy magyar sportoló vett részt.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium/Sportért Felelős Államtitkárság

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s