A magyar sportegészségügy meghatározó kérdéseiről egyeztettek

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára, Szócska Miklós, a NEFMI egészségügyért felelős államtitkára és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a magyar sportolók olimpiai felkészülésének egészségügyi hátteréről, az OSEI (Országos Sportegészségügyi Intézet) jövőjéről és a sportegészségügyi rendszer fejlesztéséről tárgyalt. A megbeszélésen jelen volt Szekeres Pál sportért felelős és Cserháti Péter, egészségügyért felelős helyettes államtitkár is.

Az egyeztetésen megállapodtak abban, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság orvosi bizottságának elnökével, valamint az érintett intézmények vezetőivel még áprilisban tanácskoznak majd azokról az azonnali döntéseket igénylő kérdésekről, amelyek a londoni olimpiára való felkészüléshez elengedhetetlenek. Ilyen többek között az élsportolók számára a 24 órás ellátás biztosítása és a szűrések kérdése.

Szócska Miklós államtitkár kezdeményezte továbbá, hogy a sportegészségügyi ellátás korszerűsítése érdekében, a londoni olimpia utáni időszakra vonatkozó teendőkről mielőbb ismételten egyeztessenek az érintettek.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium/Sportért Felelős Államtitkárság

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s