Jégkorong, felkészülési mérkőzés: Magyarország-Ukrajna 2-3 (2-1, 0-0, 0-1, 0-1) – a kibeszélő-show

Kedden este a negyedik, az utolsó előtti felkészülési mérkőzését játssza a magyar jégkorong-válogatott, az Április 17-én kezdődő hazai vb előtt. A mieink Káposztásmegyeren, a Jégpalotában fogadja az ukránokat. Szurkoljunk közösen a Sator-csapatnak, tartsatok velünk.

A magyar jégkorong-válogatott a vasárnap kezdődő vb előtt a negyedik felkészülési mérkőzést fogja játszani ma este, az ellenfél ezúttal Ukrajna lesz.  Az eddigi mérleg: 7-1-re legyőztük a horvátokat, majd a szlovénoktól szoros mérkőzésen 5-4-re kikaptunk, majd másnap parádés játékkal 5-1-re  nyertünk. Fokozatosan lendül bele a válogatott a vb-re. Ted Sator, a magyar szövetségi kapitány szépen lassan összerakja a mozaikot. A szakember szerint a tavyi vb-hez képest a sokat fejlődött a magyar válogatott, elégedett a játékosok hozzáállásával is. “A felkészülésben ott tartunk, ahol tartanunk kell ebben az időben. Jelenleg 28 játékossal készülünk, az ukránok elleni két mérkőzés után 22 fősre kell csökkentenünk a keretünket. Meg kell találnunk azokat a csatárokat, védőket és kapusokat, akik a világbajnokságon játszani fognak. Még nem szeretnék neveket mondani, kedden-szerdán sok kérdésnek kell tisztázódnia. Nagyon elégedett voltam azzal, amit a csapat a szlovénok ellen korcsolyázásban, tempóban mutatott. Az edzéseken is nagyszerűen dolgoznak a játékosok. Még néhány kerettagnak lehetőséget kell adnunk, hiszen többen nem játszottak sérülés, betegség vagy a bajnokság elhúzódása miatt. (Eddig egyik mérkőzésen sem lépett jégre betegség illetve sérülés miatt Kovács Csaba és Tokaji Viktor, az idegenlégiósok közül pedig Bartalis István, Szélig Viktor és Vas János csatlakozik hétfőn a kerethez.) Azután tudunk dönteni, ha mindenkit meg tudtunk nézni mérkőzés közben. Sokkal nagyobb a keret mélysége, több hátvéd, szélső és center közül tudunk választani. Mindig lényeges, hogy milyen mértékű választási lehetőségünk van, és ebben az évben nem lehet panaszunk. Szuper Levente visszaérkezésével és Bálizs Bence fejlődésével kapusposzton is rengeteget javult a helyzetünk, immár négy kiváló hokis állt a rendelkezésünkre a felkészülés kezdetén. Centerposzton is egyre bővül a kör, és ez örömteli. A mi feladatunk az, hogy a versenyben megtaláljuk a kirakós játék egyes elemeit.” – nyilatkozta a kapitány a jegkorong.blog.hu-nak.

Néhány érdekesség az ukránokról.
Két KHL-es és két VHL-es, azaz az orosz másodosztályban szereplő játékossal érkezett Ukrajna. A szövetségi kapitányuk egy nagy legenda, hiszen Dave Lewis játékosként, majd edzőként összesen 31 szezont töltött az NHL-ben, több mint ezer mérkőzést játszott, és a legendás Scotty Bowman segítőjeként három Stanley Kupát nyert edzőként, ezeket a gyűrűket büszkén viseli – írja a jegkorong.blog.hu.
Lewist 2010 novemberében nevezték ki, az 57 éves szakember előtte két évig a fehérorosz válogatottnál dolgozott. Külön érdekesség, hogy Ted Sator jó barátja.
Ukrajna 2007-ben esett ki az A csoportból, háromszor nem sikerült visszajutniuk, a kanadai szakember feladata egyértelmű, hiszen a hazai rendezésű világbajnokságon idén mindent megtesznek azért, hogy 2012-ben ismét az elitben játsszanak.

A mérkőzést 19:00-tól élőben közvetíti a Sport2, a káposztásmegyeri Jégpalotából. A játékvezető Babic Vladimir lesz, két vonalbírója Nagy Attila és Soós Dániel lesznek.

Az aktuális magyar játékoskeret:

Kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Szuper Levente (Arizona Sundogs, USA).

Hátvédek: Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Sapa Fehérvár AV19), Láda Balázs (Miskolci JJSE), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Sille Tamás (Vasas HC), Svasznek Bence (Vasas HC), Szélig Viktor (Briancon, FRA), Szirányi Bence (Vasas HC), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV19).

Csatárok: Bartalis István (Troja/Ljungby, SWE), Benk András (Sapa Fehérvár AV19), Fekete Dániel (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Holéczy Roger (Sapa Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Laredo Bucks, USA), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Sapa Fehérvár AV19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Nagy Gergő (Sapa Fehérvár AV19), Palkovics Krisztián (Sapa Fehérvár AV19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda, ROM), Sofron István (Sapa Fehérvár AV19), Vas János (Tingsryd, SWE), Vas Márton (Sapa Fehérvár AV19).

Az ukrán keret:

Kapusok: Olekszandr Fjodorov (Szokol Kijev), Konsztantyin Szimcsuk (Szokol Kijev).

Hátvédek: Dmitro Iszaenko (Szokol Kijev), Szerhij Klimentyev (Szokol Kijev), Mikola Lagyihin (Donbasz), Jurij Ljaszkovszkij (HK Bresztm BLR), Vitalij Ljutkevics (Sahtar, BLR), Jurij Navarenko (Metalurgs, LAT), Artyom Osztrousko (Junoszt, BLR), Olekszandr Pobedonoszcev (HK Gomel, BLR), Ondrij Szrjubko (Szokol Kijev).

Csatárok: Roman Blahoj (Donbasz), Dmitro Cirul (Szokol Kijev), Szerhij Csernyenko (Szokol Kijev), Vitalij Donyika (HK Szarov, VHL), Artyom Hnyigyenko (Metalurgs, LAT), Dmitro Iszaenko (Donbasz), Olekszandr Karaulscsuk (Mecsel, VHL), Konsztantyin Kaszjancsuk (Traktor, KHL), Olekszandr Materuhin (Junoszt, BLR), Ondrij Mihnov (Nyeftehimik, KHL), Dmitro Nyimenko (Kazahmisz, KAZ), Oleg Safarenko (Junoszt, BLR), Vagyim Sahrajcsuk (Szokol Kijev), Oleh Tyimcsenko (Junoszt, BLR).

A válogatott felkészülési mérkőzései:

2011. április 4. Zalaegerszeg, Magyarország–Horvátország 7-1
2011. április 8. Jégpalota, Magyarország–Szlovénia 4-5
2011. április 9.  Székesfehérvár, Magyarország–Szlovénia 5-1
2011. április 12. 19:00, Jégpalota, Magyarország–Ukrajna
2011. április 13. 18:00, Dunaújváros, Magyarország–Ukrajna

A válogatott vb-mérkőzései:

2011. április 17., Magyarország–Hollandia
2011. április 18., Magyarország–Dél-Korea
2011. április 22., Magyarország–Spanyolország
2011. április 23., Magyarország–Olaszország

—————————————————————————————————————————————————

18:45: Sok szeretettel köszöntjük a kedves szurkolókat. Hamarosan kezdődik a Magyarország – Ukrajna felkészülési mérkőzés.

18:47: Ted Sator nyilatkozik a SporTtv-nek. “Ezért várjuk a mai mérkőzést, akik már a vb-n is részt vehetnek. A következő két ukrán mérkőzésen eldől kik fogják  majd alkotni a magyar vb-keretet”.

18:55: A két csapat most jön ki a jégre. Remek a hangulat a Jégpalotában.

18:57: A mieink fehér szerelésben, míg az ukránok kék felsőben fognak játszani.

18:59:A himnuszok szólnak.

19:02: Fantasztikus a hangulat a Jégpalotábhan.

19:04: Elkezdődött a mérkőzés. Az ukránok elhozták a korongot

1. harmad

19:05: Az első magyar akció maradt ki. Bartalis lövését védte az ukrán hálóőr.

19:15: Góóóólll! Pozsgai lövése az ukrán kapuson kijött, de jött Ladányi és belőtte 1-0.

19:16: Góóólll!!! Magyar emberelőnynél Pozsgai ezúttal is kapura lőtt, de be is talált 2-0.

19:19: Eltelt az első harmad fele, eddig remekül játszunk 2-0.

19:22: A 13. percben újabb magyar emberelőny.

19:24: 67 másodpercig kettős magyar emberelőny.

19:26: Visszajött az egyik ukrán.

19:27: Magyar kiállítás, Svasznek.

19:28: Elkezdődött az utolsó öt perc az első harmadból.

19:29: Szépítettek az ukránok, Shafarenko emberelőnyből betalált 2-1.

19:31: Szélig Viktor kiállították a 16. perc végén. Ez már a harmadik ukrán emberelőny.

19:34: Kiegészültünk.

19:34: Elkezdődött az utolsó perc az első harmadban.

19:36: Vége az első harmadnak.

Összefoglaló: Az elején álmosan játszottak a csapatok, majd a 10. perctől kezdve a mieink átvették a játék irányítását. A 10 és 12. perc között előbb Ladányi, aztán Pozsgai is betalált az ukrán kapuba. Az utolsó öt percben magukhoz tértek az ukránok, egyre agresszívabban játszottak. Ennek meg is lett a gyümölcse, hiszen szépítettek is. Az első harmad követően 2-1-re vezetünk.

19:50: Elkezdődött a második harmad

2. harmad

20:08: Eltelt a második harmad fele. Kemény és agresszív játék zajlik a jégen, továbbra is 2-1-re vezetünk az ukránok ellen.

20:13: A 34. perc végén Szuper Levi megsérült, így kapuscsere. Jön Bálizs.

20:15: A 35. perc közepén emberhátrányba kerültünk.

20:17: Szuper Levi visszatért. Szerencsére :).

20:19: Kiegészültünk.

20:23: Elkezdődött az utolsó perc a második negyedben.

20:25: Vége a második harmadnak.

Összefoglaló: A második 20 percben kőkemény és agresszív játék zajlott, gól nem született, így 2-1-re vezetünk.

20:41: Elkezdődött a harmadik harmad.

3. harmad

20:43: Magyar emberelőny a harmad elején.

20:44: Palkovics lövése mellé ment.

20:45: Kiegészültek az ukránok.

20:46: Emberhátrányba kerültünk.

20:48: Kiegészültünk.

20:51: Góóól! A 7. perc közepén egyenlítettek az ukránok, Donika a gólszerző.

20:58: Elkezdődött az utolsó tíz perc

21:00: Bartalis 5 perc+ véglegest kapott.

21:07: Az utolsó öt percen belül vagyunk.

21:07: Svasznek tér vissza Bartalis helyett.

21:11: Előbb Szuper védett egy hatalmasat, majd Kovács Csaba az ukránok harmadában korongot szerzett, Gallanisz lőtt, kapu mellé.

21:13: Az utolsó percen belül.

21:12: Két percen belül.

21:14: Vége a harmadnak. 2-2 Hosszabbítás következik.

Összefoglaló: A harmadik harmad elején egyenlítettek az ukránok. Ezután a küzdelem dominált, de újabb találat már nem született. Hosszabbítás jön. Itt már 4-4 játékos lehet a pályán.

21:17: Elkezdődött a hosszabbítás! 5 perc és egy gól. Ha nincs, akkor büntetők jönnek.

21:21: 2:53 a vége előtt Gallanisz két percet kapott.

21:22: Góóól, Shafarenko betalált. Az ukránok nyertek.

– a magyar csapat legjobbja: Szuper Levente

– az ukrán csapat legjobbja: Shafarenko

Ted Sator értékelése: “Jó mérkőzés volt, sajnos sok büntetést kaptunk. Sokat segített a keret szűkítésben. Holnap kiderül kik alkotják a vb-keretet.”

Jégkorong, felkészülési mérkőzés: Magyarország-Ukrajna 2-3 (2-1, 0-0, 0-1, 0-1) – a kibeszélő-show” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Jégkorong, felkészülési mérkőzés: Magyarország – Ukrajna – a kibeszélő-show « SportMenü – a Te választásod!

  2. üdv mindenkinek!!!!nagyon várom a mai ütközetet remélem géglegesedik a keret aki a hollandok ellen is jégrelépnek!!!jo szurkolást

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s