Hétvégén jön a Férfi Kézilabda Magyar Kupa négyes döntője

(fotó: kb/sportmenu.hu)

Kedd délelőtt a sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség a a budapesti SYMA Csarnokban, amelynek témája a hétvégén megrendeződő Férfi Kézilabda Magyar Kupa négyes döntője volt. A mérkőzéseket a Pestszentimréi Sportkastélyban lesznek megrendezve.

 

A hétvégén új helyszínen, a Budapest XVIII. kerületi Pestszentimrei Sportkastélyban kerül sor a férfi Magyar Kupa négyes döntőjére. Külön érdekesség, hogy a négyes döntőben egy NBII-es csapat is ott van, íme a részletek: a címvédő, 19-szeres győztes MKB Veszprém, a kétszeres első Tatabánya Carbonex és a rendező PLER KC, az NB I/B Nyugati csoportjának harmadik helyén álló AXA Váci KSE-Taxi 2000.

Az eseményen Nemcsik Balázs, az MKSZ főtitkára köszönetet mondott a szervezőknek azért, hogy felvállalták a rendezést. Ezáltal ismét egy rangos kézilabda esemény lehet a fővárosban, amire újabban viszonylag ritkán van példa. Kiemelte még a kupaküzdelmek varázsát, a kicsik esélyét, amit jól illusztrál a váciak eljutása a végküzdelmekig.

A rendezők nevében Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere azt emelte ki, hogy számukra kétszeresen is öröm a házigazda szerep. Egyrészt azért, mert van olyan létesítményük, amely megfelelő adottságú a magas színvonalú rendezéshez, másrészt érdekeltek is a négyes döntőbe bejutott pestszentlőrinci együttes révén. Fontosnak nevezte, hogy jól vizsgázzon a szervezőgárda, mert ebben az esetben a férfi kézilabdázás hosszútávon otthonra találhat a kerületben és a Sportkastélyban.

Az első elődöntő egyik résztvevője, az AXA Váci KSE-Taxi 2000 vezetőedzője, Zsiga Gyula megtiszteltetésnek nevezte, hogy együttesével ebben a társaságban szerepelhetnek. Kifejtette, hogy ha már idáig eljutottak, szeretnék megmutatni, hogy mit is tudnak és ezzel párhuzamosan elnyerni a helyi közönség és a tévénézők szimpátiáját. Az ellenfelet, a PLER KC csapatát Dr. Lévai István Zoltán, a XVIII. kerület alpolgármestere képviselte. Kérdésre válaszolva azzal kezdte, hogy nem elégedetlenek azzal, hogy elsőre az egyetlen másodosztályú riválissal sorsolták őket össze. Ez hazai pályán jó esélyt kínál a döntőbe jutásra, ami a nemzetközi kupaindulás lehetőségét is megteremthetné számukra. A sikeres szereplés elősegíthetné az erősítésként kiszemelt játékosok, valamint szponzorok megnyerését, nem titkolt céljuk ugyanis, hogy hosszabb távon a közvetlen élmezőny tagjává kívánnak válni.

A Tatabánya Carbonex KC elnöke, Bódi Dezső emlékeztetett arra, hogy négy év után jutottak be ismét a legjobb négy közé a kupasorozatban. Tisztában vannak az erőviszonyokkal, ezért az elődöntőben szeretnék megismételni az MKB Veszprém ellen a múlt héten elért szoros bajnoki eredményt, egyébként pedig mindenképpen szeretnének fellépni a képzeletbeli dobogóra. Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője hangsúlyozta, hogy 19-szeres kupagyőztesként a presztízs már önmagában is kötelezi csapatát a hagyományoknak megfelelő szereplésre. Jó szellemű és szerkezetű, remek játékosokkal rendelkező csapatnak minősítette a tatabányaiakat, összességében nemes ellenfélnek, melyet nem mellesleg volt tanítványai, az 1986-ban világbajnoki ezüstérmet szerzett magyar válogatott tagjai – Debre Viktor, Marosi László, Kontra Zsolt – irányítanak. Egyidejűleg tetszését fejezte ki, hogy a SYMA Csarnok után egy újabb, kulturált és méltó környezetet biztosító budapesti létesítmény, a Sportkastély lesz a férfi kupasorozat négyes döntőjének helyszíne.

A szombati első elődöntőben a PLER KC a váci együttessel méri össze tudását, majd a bajnoki alapszakasz 1. és 4. helyezettje, az MKB Veszprém és a Tatabánya Carbonex kerül szembe egymással. A bronzmérkőzést és a döntőt vasárnap rendezik, mind a négy találkozót élőben közvetíti a SportKlub Televízió.

A négyes döntő programja

elődöntők:

2011. 04. 16. 14:00: PLER KC – AXA Váci KSE-Taxi 2000, SportKlub, ÉLŐ
2011. 04. 16. 16:15: MKB Veszprém KC – Tatabánya Carbonex KC, SportKlub, ÉLŐ

helyosztók:
2011. 04. 17. 12:45: Férfi Magyar Kupa, bronzmérkőzés, SportKlub, ÉLŐ
2011. 04. 17. 15:00: Férfi Magyar Kupa, döntő, SportKlub, ÉLŐ

A negyeddöntő eredményei:
Gyöngyös-Tatabánya-Carbonex 24-32 (11-16)
AXA Váci KSE-Taxi2000-Dunaferr Alexandra 28-28 (10-15)
PLER-Pajor Pálinka-Kecskemét 30-30 (13-14)

Újrajátszás:
Pajor Pálinka-Kecskemét-PLER 29-33 (17-14)

Az eddigi győztesek:
19-szer: Fotex KCV (VÁÉV Építők, VÁÉV Bramac, Fotex VSE, MKB Veszprém)
6: Bp. Honvéd, Pick Szeged (Tisza Volán)
4: Elektromos SE, Rába ETO (Rába Vasas ETO)
3: Bp. Spartacus SC
2: Bp. Dózsa SK, Tatabányai Bányász SC
1: Bp. Vörös Meteor, FTC, Vasas SC, Debreceni Dózsa SE, Dunaferr SE
Az MKB Veszprém a Celebi-FTC visszalépése miatt játék nélkül jutott tovább.

A Sportmenü fotói:
Vodpod videos no longer available.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s