Kiss Pál Tamás: „Egyre jobb csapatot alkotunk a mérnökömmel”

Kiss Pál Tamás

Sikeres tesztnapon van túl Kiss Pál Tamás. A GP3-as sorozat egyik élcsapatának, a TECH 1 Racingnek magyar versenyzője egy versenyszimulációt hajtott végre a barcelonai ringen, és így is a 15. leggyorsabb köridőt teljesítette.

Amilyen meleg volt az első nap, olyan borús és hűvös időjárás fogadta a barcelonai pályán a GP3-as sorozat versenyzőit a második tesztnapon. Kiss Pál Tamás, a TECH 1 Racing versenyzője ezúttal délelőtt és délután is más-más feladatot kapott a mérnökétől.

„A délelőtti teszten megpróbáltuk megtalálni a legjobb beállításokat, ugyanis kedden meglehetősen alulkormányzottnak éreztem a kocsit a kanyarokban. Az első változtatások után már gyorsabb volt az autó, noha az alulkormányzottság nem múlt el teljesen. A futóművön való újabb állítást és az abroncscserét követően viszont rendben ment minden” – idézte fel a délelőtti gyakorlást Tamás.

A csapat a javulást látva azt kérte a 19 éves pilótától, hogy délután hajtson végre egy teljes versenytávot, rajttal és a szervizeléssel együtt.

„A fő feladatom az volt, hogy a gumik viselkedését figyeljem a barcelonai versenytávot jelentő 17 kör alatt. A tapasztalatom szerint az első nyolc körben nagyon jól tapadnak a Pirelli abroncsai, majd a kezdeti kopás ellenére további öt körben még nem kell nagy sebességvesztéstől tartani, ám utána szinte vezethetetlenné vált az autó, mintha jégen haladtam volna. Egy biztos, egy versenytávon a 13. körig bírják a gumik” – foglalta össze a tapasztalatait a versenyszimulációval kapcsolatban a magyar versenyző.

Tamás ezt követően új gumikkal vágott neki az utolsó 30 percnek, és a gyakorlás végére kiderült, ha a második szektorban tud még javítani az idején, akkor ismét a TOP 10 tagja lehet.

Kiss Pál Tamás

„Egyre jobban megismerem a pálya vonalvezetését, egyre jobb köridőkre vagyok képes. A mérnökömmel, akivel egyre jobban megértjük egymást, átbeszéljük az adatokat, és bízom abban, hogy a zárónapon tovább tudom javítani a köridőmet” – fogalmazott a TECH 1 Racing versenyzője, aki kiemelte, fantasztikus összetartás tapasztalható a csapatánál, minden adatot közösen értékelnek ki a minél jobb eredmények elérése érdekében.

Tamás végül a 15. helyen végzett 1:40.173-as legjobbjával – mindössze 0.838 másodperces hátrányban a legjobbtól –, ám a mezőny nagyon sűrű, hisz az első 22 versenyző 1 másodpercen belül van egymáshoz képest.

Ha abban a bizonyos második szektorban kiautózza a legjobbat magából, akkor még közelebb kerülhet az élen állókhoz.

 

Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s