A debreceni virágkarnevál után elkezdődhet a stadionépítés

 

(fotó: haon.hu)

A sportszakmai, az épület üzemeltetési, valamint a környezetvédelmi és a városrész fejlesztési szempontjait összegyúrva készíti el a város a stadion építéséhez szükséges közbeszerzési pályázatot – írja a haon.hu.

A kormánnyal a város képviselői minden lényeges kérdésben megegyeztek – nyilatkozta Kósa Lajos polgármester reagálva a Napló szerdai számában megjelent Áll a labdarúgó stadion ügye című írásukra.
Mint azt Kósa Lajos elmondta, a projektcég alapítását a város az április közgyűlésen tárgyalja. A cég bejegyzése után egy hónapon belül szeretnék a pályázatot kiírni. A stadion tényleges építési munkálatai a virágkarnevál megrendezése után kezdődhetnek. A befejezés határideje a közbeszerzési pályázat eredményességétől függ. A beruházást végző projektcég a kettős ügyvezetésű lesz. Egy ügyvezetőt a kormány, egyet a város javasol. Minden lényeges kérdésben konszenzusos döntést kell hozni. Kósa Lajos hozzátette: az állam 12,5 milliárd forinttal száll be a beruházásba, míg Debrecen apportként a telket és a rajta lévő, felújítandó stadiont adja. A kormánnyal hónapok óta folyó egyeztetés közben a stadion tervezésének előkészítése lényegében befejeződött.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s