Christopf Hawerkampf: “Mindig vannak speciális helyzetek”

Christopf Hawerkampf (fotó: kb/sportmenu.hu)

Noha a lengyel menedzsment már tényként tálalta, hogy a lengyel származású Dawid Kostecki lesz Erdei Zsolt ellenfele június negyedikén, ma éjszaka mégis visszaléptek.

 

A két boxoló közötti meccs részleteiről való egyeztetések már az utolsó fázisban voltak, de sokan már tényként kezelték a mérkőzést. A profi bokszban a hasonló helyzetek mindennaposak, de a kívülállók számára ez a rendszer szinte átláthatatlan – mutat rá a sportág sajátosságaira Erdei Zsolt német menedzsere, Christof Hawerkamp.

Amíg egy profiboksz mérkőzés eljut a tervezés szakaszából a szerződés aláírásáig és addig, hogy a két ellenfél felálljon a kék sarokba és a piros sarokba, addig rengeteg tényezőt kell figyelembe venni és mind befolyásolhatja a megvalósulást. A karrier stratégia, anyagi tényezők, közvetítési lehetőségek – hogy csak párat említsek. És látható, hogy a profiboksz világa egy több szövetséges, nagyon sokszereplős játék, ahol aktuális lehetőségek napról napra változnak, sőt van, hogy óráról órára. Ez persze nagyfokú rugalmasságot igényel. De nincs ez másképp a profi futballban sem, egy-egy átigazolási időszakban a legnagyobb csapatok játékosainak esetében: marad, megy, ide igazol, oda igazol. És általában nem a leghangosabban hangoztatott nevek valósulnak meg. Úgy is mondhatnám, hogy a profi sportoló és a profi menedzsment a csendes menedzsment.

Ha a jelenlegi helyzetet nézzük, itt is az volt a probléma, hogy még a szerződés aláírása előtt tényként közölte a másik menedzsment a küzdelmet, ezt a lengyel sajtó felkapta és az internetes médiában megjelenő hírek villámgyorsan terjednek. Érdekes szituáció, amikor a meccs-szervezést átveszi az internet. – mondja mosolyogva.

Részemről és az egész menedzsment részéről azért is tartjuk magunkat ahhoz, hogy csak akkor jelentünk be egy ellenfelet hivatalosan, amikor mindkét fél aláírta a szerződést. Így elkerülhető, hogy feleslegesen terjedjenek lehetséges ellenfelek. Zsolt nagyon népszerű Magyarországon, az emberek nagyon szeretik, emitt nagyon érzékenyek a róla szóló hírekre, emiatt kell következetesnek lenni és még egy ilyen aláírás közeli helyzetben is várni addig, amíg valójában megkötjük a szerződést. Csak a tények fixek.

Persze ehhez a sportolónak is alkalmazkodni kell, de Zsolt már tapasztalt ebben, hozzá van szokva a profiboksz világához. Az ellenfél általában 4-6 héttel a meccsidőpont előtt konkretizálódik, de mindig vannak speciális helyzetek. Ez a profiboksz. Ami a következő lépéseket illeti, továbbra is azon vagyunk, hogy olyan ellenfelet találjunk, aki Zsolt karrierjét és egy nagy küzdelem megvalósulását szolgálja.

(Megaphone TPM/Erdei Zsolt Menedzsment)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s