Foci, bundavád: Három vádlottat elítéltek

Három vádlottat három év és három év 11 hónap közötti börtönbüntetéssel sújtott a bíróság a nemzetközi futball bundabotrány kapcsán, melyet a bochumi ügyészég derített fel. A bíróság mindhárom vádlottat bűnösnek találta játékosok megvesztegetésében és mérkőzések eredményének manipulálásában.

Egyes források szerint a vádlottak nagyjából 200 találkozó eredményét próbálták befolyásolni Európa-szerte, a bochumi ügyészség összesen 47 gyanús találkozót – közte négy magyar érdekeltségű összecsapást – vizsgál, és hatan ülnek a vádlottak padján.

A négy magyar összecsapás: Debrecen-Fiorentina (Bajnokok Ligája, 3-4), Vasas-Debrecen (NBI, 1-3) és Újpest-Honvéd (NBI, 3-0), Debrecen-Young Boys (UEFA Kupa, 1-4, 2-3). Utóbbi párharc egyik meccsén a Nemzeti Sport információi szerint 300 ezer eurót kerestek Sapináék.

A többi, így a fővádlott Ante Sapina ügyében májusra halasztotta az ítélethozatalt a bochumi bíróság. Utóbbi már a német bíró, Robert Hoyzer 2005-ös bundabotrányában is érdekelt volt, s akkor két év 11 hónapos börtönbüntetést kapott.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s