Női Kézi, Batta Kupa: Kisfaludy, Rédei-Soós, Zácsik, Tomori és Ferling a keretben

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány kijelölte a húsvéti hétvégén, Pest megye három városában sorra kerülő Batta Kupán szereplő magyar női válogatott 19 fős keretét.

Kisfaludy Anett és Rédei-Soós Viktória személyében két újonc is lehetőséget kap a bizonyításra, míg Ferling Bernadett a pekingi olimpia óta először öltheti magára ismét a címeres mezt a legjobbak között.

Mindhárom helyszínen megkezdődött a belépőjegyek árusítása a hármas tornára, melyen a magyar válogatott erős riválisok, mégpedig a következő két női világverseny házigazdája ellen készülhet a Németországgal szembeni, sorsdöntő júniusi világbajnoki selejtező párharcra. Együttesünk április 23-án, Dabason Hollandia (a 2012-es Eb rendezője), április 24-én, Százhalombattán pedig Brazília (az idei vb rendezője) ellen lépnek pályára, a németalföldi és a dél-amerikai vendégek a nyitónapon, Tökölön mérkőznek meg egymással.

Mátéfi Eszter: „Közeledik a németek elleni selejtező, amire mindenképpen a legjobb csapattal kell kiállnunk. Legutóbb a márciusi háromnapos összetartáson találkoztunk, de a magyar válogatott december óta nem játszott hivatalos mérkőzést, ezért nagy szükség volt erre a tornára. Bízom benne, hogy a kiválasztott játékosok eredményesen fogják megoldani az áprilisi, majd a júniusi feladatot is. Remélem, hogy a Batta Kupán lejátszandó két mérkőzésünk jól szolgálja a felkészülésünket, erre garancia, hogy ellenfeleink – leendő vb-, illetve Eb-házigazdaként – komoly játékerőt képviselő csapatot építenek.”

A magyar női kézilabda válogatott kerete:
Kapusok: Herr Orsolya (SYMA-Váci NKSE), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Triffa Ágnes (DVSC-KORVEX);
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria);
Jobbátlövők: Herr Anita (Frisch auf Göppingen, német), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC, Rédei-Soós Viktória (SYMA-Váci NKSE);
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Kisfaludy Anett (ÉTV-Érdi VSE), Szabó Valéria (DVSC-KORVEX), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria);
Balátlövők: Ferling Bernadett (Dunaújvárosi Regale Klíma), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria);
Balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-KORVEX), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC).

A Batta Kupa programja
2011. április 22. (péntek) 17:00, Tököl: Brazília–Hollandia
2011. április 23. (szombat) 12:55, Dabas: Magyarország–Hollandia TV: RTL Klub (élő)
2011. április 24. (vasárnap) 11:45, Százhalombatta: Magyarország–Brazília TV: RTL Klub (élő)

Jegyinformáció

Tököl
A felnőtt belépőjegy ára egységesen 500 Ft. A belépőjegyek elővételben megvásárolhatók a helyszínen, a Városi Sportcsarnokban (Aradi út 56.), és megrendelhetők a giczim@freemail.hu e-mail címen. További információ a 06 (24) 531-865-ös telefonszámon kapható.

Dabas
A felnőtt belépőjegy ára 1500 Ft, a diák és nyugdíjas belépőé 1000 Ft. A belépőjegyek elővételben megvásárolhatók a helyszínen, a Dabas-Diego Sportcsarnokban (Iskola út 5.), és megrendelhetők a czibi@freemail.hu e-mail címen. További információ a 06 (70) 321-1655-ös telefonszámon kapható.

Százhalombatta
A felnőtt belépőjegy ára 1000 Ft, a diák és nyugdíjas belépőé 500 Ft. A belépőjegyek elővételben megvásárolhatók a helyszínen, a Városi Szabadidő Központban (Vasút út 41.), a BKK Jegyirodában (Szent István tér 5.) és a Hotel Trainingben (Augusztus 20. u. 6.), illetve megrendelhetők interneten a hotel@mail.battanet.hu vagy a vszk@mail.battanet.hu e-mail címeken. További információ a 06 (23) 354-050-ás telefonszámon kapható.

Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s