Dr. Lévai Istán Zoltán: “Hosszú távon mindenképpen célunk, hogy egy kézilabda akadémia kerüljön felépítésre a XVIII. kerületben”

Dr. Lévai István Zoltán (fotó: kb/sportmenu.hu)

A Magyar Kézilabda Szövetség szerdán tartott sajtótájékoztatót a hétvégén megrendeződő Férfi Kézilabda Négyes döntőjéről. Az egyetlen fővárosi együttest a PLER képviseletében a XVIII.ker-i alpolgármesterrel, Dr. Lévai István Zoltánnal készítettünk interjút.

Sportmenü: A csapattal kapcsolatosan már elmondott mindent, inkább azt kérdezném, hogy a kerületnek milyen hozadéka lehet majd a döntő után? Mit fognak majd ebből leszűrni (gondolok itt az utánpótlásra) ?

Dr. Lévai István: Mindenképpen úgy gondoljuk, hogy a XVIII. kerület nagyon jó utánpótlás bázissal rendelkezik. Nagyon sok a fiatal, kézilabdát is szerető fiú és lány, és úgy ítéljük meg, hogy, ha egy ilyen eseményt a kerületbe csábítunk, akkor ez az érdeklődés még inkább megnövekszik. Hosszú távon az a sportos gondolkodás, ami az önkormányzat vezetését jellemzi, ezt a mostani hétvégén szimbolizálni tudjuk, hogy nem csak az amatőr sport, a tömegsport és az iskolai sport irányába, hanem az élsport irányába is nyitott a kerületnek a vezetése. Hosszú távon mindenképpen célunk, hogy egy kézilabda akadémia kerüljön felépítésre a XVIII. kerületben, hiszen Budapesten és országos szinten is a legjobb utánpótlás bázissal rendelkezik a PLER. Ezért szintén egy jó lépés, hogy ha megrendezzük a négyes döntőt. A sorsolásunk kedvező, ha Vácon túl tudunk lépni, akkor az gyakorlatilag egy nemzetközi kupaszereplést jelent hiszen a Veszprém nagy eséllyel megveri a Tatabányát, a bajnokságban szintén az első helyen végez. Ez azt jelenti, hogy ez a négyes kupadöntőben a második hely egy kupacsapatok európai szereplését jelenti. Talán könnyebben tudjuk szponzorokkal megerősíteni a PLER-t, könnyebben tudunk játékosokat idecsábítani vagy visszacsábítani korábbi játékosainkat. Tehát én azt gondolom, hogy most minden nekünk kedvezhet ezekben a dolgokban.

Sportmenü: Még két kérdés. Az egyik az akadémiáról… úgy tudom a fővárosban nincs ilyen, sőt talán az országban sincs. Ennek az anyagi háttere meglesz?

Dr. Lévai: Úgy gondolom, hogy nem az önkormányzatnak kell ezt vállalnia anyagi értelemben – az önkormányzat erre már nem képes – a XVIII. kerületi önkormányzat pedig pláne nem, hiszen eléggé eladósodott… más önkormányzat sem. Itt szervezéssel, lobbitevékenységgel kell kihasználni azokat a lehetőségeket, hogy jók az adottságai a kerületnek.  Meg van az akarat, és ha a szakma is úgy ítéli meg h a XVIII. kerületben erre lehetőséget biztosít, hogy a PLER és az adott mostani bázis alkalmas lehet egy akadémia felépítésére, akkor mi ezt támogatni fogjuk és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez megvalósuljon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s