Férfi Vízilabda-vb: Kőkemény csoportba kerültünk

Sanghajban, a nyári világbajnokság helyszínén pénteken elkészítették a vízilabdatorna csoportbeosztását. Az első körben Montenegróval, Spanyolországgal és Kazahsztánnal játszunk – adta hírül a vlv.hu.

A Kínában szolgálatot teljesítő magyar diplomatáktól származó értesülés szerint a sorsolás eredményeként az alábbi a csoportösszetétel:

A csoport:
Spanyolország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán

B csoport:
Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína

C csoport:
Horvátország, Kanada, Brazília, Japán

D csoport:
Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Dél-Afrika

A VB lebonyolítási rendje:

A világbajnokság Sanghajban lesz július 16. és 31. között. A torna első három helyezettje jogot szerez a londoni olimpián való részvételre.

A csoportkör (minden válogatott számára három mérkőzés) után a csoportok negyedik helyezettjei a 13-16 helyekért játszanak tovább.

A csoportmásodik a csoportharmadikok ellen vívnak ki-ki meccset, s a vesztesek a 9-12 helyért játszanak a tovább, a nyertesek az elődöntőbe jutásért küzdhetnek a csoportelsők ellen.

A csoportelsők és a csoportmásodik vs. csoportharmadik meccsek győztesei bejutnak az elődöntőbe, a vesztesek az 5-8 helyért játszanak tovább.

Ezután következik a két elődöntő, majd a bronzmeccs és a döntő.

A menetrend részletei is ismertek már:

Az A csoport első helyezettje a negyeddöntőben a C csoport második helyezettje és a D csoport harmadik helyezettje által játszott nyolccaddöntő győztesével játszik.

Az B csoport első helyezettje a negyeddöntőben a D csoport második helyezettje és a C csoport harmadik helyezettje által játszott nyolccaddöntő győztesével játszik.

A C csoport első helyezettje a negyeddöntőben a A csoport második helyezettje és a B csoport harmadik helyezettje által játszott nyolccaddöntő győztesével játszik.

A D csoport első helyezettje a negyeddöntőben a B csoport második helyezettje és a A csoport harmadik helyezettje által játszott nyolccaddöntő győztesével játszik.

Kemény Dénes, a magyar férfi vízilaba-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott a vlv.hu-nak:

– Mint mindig, érdemes megnyerni a csoportot, nem csak a pihenőnap miatt, hanem azért is, hogy a csapat később kevesebb erőfeszítéssel juthasson el az elődöntőbe és a döntőbe. Egyébiránt voltunk már könnyebb csoportban és nehezebben is, a beosztástól függetlenül szerepeltünk jól és kevésbé jól, úgyhogy úgy gondolom, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a sorsolásnak. Aki győzni akar, annak előbb-utóbb úgyis mindenkit meg kell vernie.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s