Bringabarát hírességekkel adta át a MOL első bringaPONTját

(Fotó: MOL BringaPont)

Demcsák Zsuzsa műsorvezető, Kovács Katalin olimpiai bajnokkajakozó, Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó és Németh Lajos meteorológus társaságában adták át a MOL egyik új, kerékpárosok számára kialakított bringaPONTját a Nagytétényi úti MOL benzinkúton, Budapesten. Az átadóra a kerékpáros hírességek mellett Pánczél Andrea, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója és Horváth Dori Jenő a MOL magyarországi kiskereskedelmi igazgatója is biciklivel érkezett.

A közlekedés összes résztvevőjét szólítja meg a MOL új, „Egy úton járunk” című kezdeményezése, melynek első lépéseként a kerékpárosok számára kialakított bringaPONTokkal várja a bicikliseket áprilistól több mint 100 hazai benzinkútján. A pontokon a kerékpározáshoz szükséges alapvető eszközök lesznek kaphatóak, a sportoláshoz megfelelő élelmiszerekkel és italokkal frissíthetik fel magukat az odatekerők, és szükség esetén szerszámkészlet is elérhető lesz a biciklik megjavításához. A bringaPONTos kutak egy részén pihenő, sőt biciklimosó is lesz.

Ha körülnézünk az utakon, a városokban, vagy a jellegzetes bringaútvonalakon a Balaton körül, a Tisza tónál, a Dunakanyarban azt látjuk, hogy egyre többen bicajoznak, csak Budapesten az elmúlt 15 évben 15-szörösére nőtt a kerékpárosok száma.” – mondta Pánczél Andrea, majd hozzátette Magyarország meghatározó vállalataként a MOL folyamatos kapcsolatban van a közlekedés összes résztvevőjével, beleértve a kerékpárosokat is. A biztonságos közlekedést nagyon fontos célnak tarjuk, vigyáznunk kell egymásra, hisz mindannyian egy úton járunk, autósok, motorosok, kerékpárosok.

Pánczél Andrea, a MOL magyarországi kommunikációs igazgatója és Horváth Dori Jenő, a MOL magyarországi kiskereskedelmi igazgatója bemutatja a kezdeményezést

Horváth Dori Jenő elmondta „A MOL kiskereskedelem folyamatos fejlődésen megy át. Az átépített kutak számának emelkedése, a folyamatosan megújuló gasztronómiai ajánlatunk, és most a bringaPONTok kialakítása is azt szolgálják, hogy a MOL a kutakra látogatók lehető legszélésebb körének igyekszik minőségi, kényelmi szolgáltatásokkal, termékekkel megfelelni.”

Erdei Zsolt ökölvívó is méltatta a MOL kezdeményezését, kifejtette „Örülök, hogy egyre többen kerékpároznak, ugyanakkor ez felelősséget is jelent. Az autósoknak és a kerékpárosoknak is figyelniük kell egymásra. Nagy örömmel tölt el, hogy a MOL bringabarát kezdeményezésével nem csak az autósokra koncentrál, hanem a kerékpárral közlekedők kiszolgálására is figyelmet fordít.” Demcsák Zsuzsa pedig elsősorban a bicikliző családok miatt tartja fontosnak a bringaPONTokat: „Számomra a kerékpározás akkor lett igazán fontos, amikor a gyerekeimmel együtt felfedeztük, hogy ez számunkra a tökéletes hétvégi családi kikapcsolódás. Ekkor találkoztam azonban a kerékpározás nehézségeivel is Budapesten és környékén. A pihenőhelyek hiánya, a kilyukadt gumi, az eltörött féklámpa és még sorolhatnám. Ezért örülök különösen annak, hogy a családi kerékpározás egy szinttel feljebb léphet a MOL kezdeményezésének köszönhetően.” – mondta a műsorvezető.

bringaPONT térkép

A több mint 100 bringaPONT egy részén paddal, asztallal és a magyar iparművészek által tervezett P alakú biciklitárolóval ellátott pihenő is lesz, sőt néhány helyen biciklimosó is várja a kerekezőket. A bringaPONTokon a kerékpárosok szükség esetén megjavíthatják biciklijüket, miután elkérték a kutasoktól az ingyenesen használható szerszámkészletet, de beszerezhetik még az otthon maradt hiányzó, de alapvető eszközöket is.

A kúti szolgáltatásokon túlmenően a cég a Stílus&Lendület újságban megjelentetett, illetve a bringapont.mol.hu oldalon elhelyezett túraútvonal javaslatokkal, hasznos tanácsokkal, és a tervek szerint a jövőben még több ötlettel, szolgáltatással segíti a kerékpáros szezonra történő felkészülést.

(MOL BringaPont)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s