Jégkorong-vb, Div.I.: Kevin Primeau a stábban, Bartalis sorsa pénteken eldől

Hírek a magyar válogatottról.

A budapesti divízió I-es világbajnokság eredeti forgatókönyve szerint a szerdai napon Japánnal találkozott volna Ted Sator együttese. Ám amint az ismeretes, az szigetországot sújtó természeti katasztrófa miatt a távol-keleti ország jégkorong-szövetsége visszaléptette válogatottját a tornától. A magyar csapat számára így maradt a déli edzés a Gyakorló Jégcsarnokban, ettől függetlenül azonban nem telt unalmasan a vb negyedik napja sem. Most pontokba szedjük a legérdekesebb információkat:

1. Új arc az edzésen
Újabb tengerentúli szakemberrel bővült a magyar válogatott szakmai stábja. Kevin Primeau, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője, aki a minap véget ért rigai U18-as világbajnokságon szövetségi edzőként irányította a magyar ifiválogatottat, csatlakozott Ted Sator teamjéhez.

2. Bartalis István szépen gyógyul
Lekerült a gipsz a Hollandia elleni nyitó mérkőzés előtti bemelegítés során megsérült Bartalis István lábáról. A Troja-Ljungby légiósának azonban nem csak a külső bokaszalagja szakadt be részlegesen, hanem a bokaízületek hátsó sarkánál az ütődés következtében porckontúzió (porczúzódás) következett be. Ez a szalagsérülés gyógyítását részben gátolhatná, részben elnyújthatná annak időtartamát. Ezért a csatár a konzervatív gyógymódok mellett plusz kezelésekben is részesül. S mindemellett egy egyénre szabott mechanoterápiás programot is végrehajt; szerdán például elszántan tekerte a szobabiciklit az Arénában. Állapota szinte óráról órára javul, s az egészségügyi stáb bízik benne, hogy a spanyolok és az olaszok ellen már pályára is léphet.Csütörtökön már részt is vett az edzésen. Pénteken eldől, hogy tudja vállalni a játékot a spanyolok és az olaszok elleni mérkőzésen.

3. Moziban járt a válogatott
Közös mozilátogatáson vett részt szerda este a magyar csapat. Amíg a játékosok lazítottak és szórakoztak, a szakmai stáb tagjai a Papp László Budapest Sportarénában feltérképezték a hátralévő két ellenfelet, azaz Spanyolországot és Olaszországot. Ted Sator, J. P. MacCallum és Kevin Primeau ezen kívül külön is elbeszélgetett Kovács Csabával, az MJSZ szakma alelnökével és Kovács Zoltán főtitkárral.

4. Ünneplés az olasz öltözőben
Itália válogatottja nem csak a Korea elleni 6-0-s győzelmet ünnepelte a szerdai második mérkőzés után. A játékosok ugyanis felköszöntötték Gianfranco Talamini csapatvezetőt is, aki a szerdai napon töltötte be 61. életévét. A rejtekhelyekről előkerült némi ital is, és talán nem vagyunk indiszkrétek, ha eláruljuk: a kékek magyar sört, mégpedig Sopronit fogyasztottak.

5. Megvan az igazi kapitány
Noha profi televíziós cég a televíziós közvetítések host broadcastere, olykor a legjobbak is tévedhetnek. Az olaszok első mérkőzése alatt ugyanis a képernyőn sosem Rick Cornacchiát mutatták a kispadnál, hanem egyik segítőjét, akinek képe alá azonban a valódi szövetségi kapitány neve került. A hibát a magyar sajtóközpont jelzésére javították ki a svédek, minden különösebb felhajtás nélkül: az egyik harmadban még az „ál Rick Cornacchia” került képernyőre, a következőben meg már a valódi…

6. Közelebb kerül a mobil lelátó
Noha a csütörtök szabadnap lesz a világbajnokságon, az Arénában lázas munka kezdődik. Átépítik, egészen pontosabban a pályához közelebb telepítik a mintegy 300 fő befogadására alkalmas mobil lelátót. Így sokkal jobban követhetik majd az eseményeket mindazok, akiknek ide szól a jegyük.

A pénteki program:
Hollandia–Korea, 16.00
Magyarország–Spanyolország 19.30

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s