Női Kézi: Brazília nyerte meg a Batta-Kupát

A magyar női kézilabda-válogatott öt év után kapott ki itthon.

A szombaton Hollandia felett aratott céltudatos győzelem után ma Brazília nemzeti csapatával mérkőzött meg a magyar válogatott. A torna záró meccsét hét góllal bukták be a lányok, így Brazíliába repül a Batta Kupa – írja a handball.hu.

A húsvét vasárnap déli időpont ellenére megtelt a százhalombattai sportcsarnok, így a külső segítség adott volt válogatottunknak egy jó szerepléshez. A start nem ment olyan jól a csapatnak, mint az előző napon, Amorim rendesen kivette a részét a brazil helyzetek kialakításában, illetve végrehajtásában, ennek is volt köszönhető ellenfelünk vezetése (10. perc: 4-6). Nálunk sok volt a kihagyott ziccer, ráadásul már rögtön az első büntetésünk is kimaradt. A brazilok lazán, felszabadultan játszottak, már a 13. percben kínai figura végrehajtására is bátorkodtak, ráadásul mindazt emberhátrányban.

Feltűnően sok védekezés-támadásos embercserével dolgozott a magyar csapat, így nem is csoda, hogy az éppen pályára futó játékosok nem tudtak annyira pörögni, mint amit a meccs tempója megkívánt volna (17. perc: 7-9). Az egyre jobban védekező dél-amerikaiakhoz beállt a Hypo-s Piedade is, ami újabb komoly erősítést jelentett. A siófoki Pinheiro pályára kerülése után azonnal kétszer is bevette Herr kapuját, majd még a többiek is belehúztak, így a 26. percre már hat volt közte (10-16). Nagyon össze kellett volna szednie magát Ferlingéknek, de Mátéfi Eszter sem tudott már időkéréssel segíteni, mivel ezt a lehetőségét ekkorra már kihasználta. Félidőben: 12-17.

Brazília a szünet után is ugyanazzal, ha nem nagyobb lelkesedéssel tért vissza, mint amivel azelőtt abbahagyta. mi pedig egy szép találatig sem jutottunk (38. perc: 14-21). Görbicz újabb büntető-hibázása után ezt a felelősséget Ferling vette le a válláról. Beállóban ismét feltűnt az első játékrészben már szerepet kapó Kisfaludy is, aki ezúttal Szabó Valéria helyett kapott lehetőséget. A felzárkózás ekkor elindult, ám azt több mint másfél percig kettős emberhátrányos szituáció nehezítette (44. perc: 19-24).

Idő még lett volna a korrekcióhoz, de sajnos, amit láttunk, az nem az időn múlott. A brazilok jó erőbeosztással, és végig koncentráltan kézilabdáztak, nálunk viszont csak a kétségbeesés és tehetetlenség ült az arcokon ((51. perc: 20-27). A végjátékban még néhány magyar találatnak örülhetett a publikum, csak hogy egy kis örömük legyek az ürömben. Mivel az ekkor már egyértelmű volt, hogy körbeverés lesz a három résztvevő csapat között, ezért a gólkülönbség is fontos lett volna, de a mínusz hét csak a torna harmadik, utolsó helyére lett elég. Végeredmény: 25-32.

Batta Kupa, 3. forduló:
MAGYARORSZÁG-BRAZÍLIA 25-32 (12-17)
Százhalombatta, játékvezetők: Hotváth, Marton

MAGYARORSZÁG: Herr O., Triffa (kapusok), Bódi 3, Ferling 3 (1), Görbicz 2 (1), Herr A. 1, Hornyák 3, Juhász 1, Kisfaludy, Kovacsics 4 (1), Kovacsicz 1, Rédei-Soós, Szamoránsky 1, Szucsánszki, Tomori 3, Vérten 3. Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter.

BRAZÍLIA: Arenhart, Chana Masson de Souza, De Paula (kapusok), Amorim 9, Anastácio, Cavaleiro 2, Da Costa, Da Silva 4, De Souza, Diniz 3, Gris, Moraes 1, Moura, Nascimento, Pereira Rocha 1, Piedade 2, Pinheiro 4 (1), A. P. Rodrigues 1, T. Rodrigues, Quintino 5. Szövetségi kapitány: Morten Soubak.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1

A Batta Kupa végeredménye
1. Brazília 2 1 0 1 57-52 5 2 pont
2. Hollandia 2 1 0 1 51-53 -2 2 pont
3. Magyarország 2 1 0 1 53-56 -3 2 pont

A torna eddigi mérkőzésein:
Brazília – Hollandia 25-27 (12-9)
Magyarország – Hollandia 28-24 (17-13)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s