Női Kézi: Megkeresték Mocsai Lajost legyen kapitány a nők élén

Mocsai Lajos (fotó: kb/sportmenu.hu)

A kezi.hu interjút készített Mocsai Lajossal, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányával és az MKB Veszprém szakvezetőjével.

A beszélgetés során két igen érdekes dologra derült ki: a szakember javasolta Mátéfi Eszternek, hogy bővítsék ki a szakmai stábot, Kovács Péterrel, valamint a női kézilabda válogatott játékosok közül néhányan megkeresték Mocsait, hogy legyen újra a női válogatott élén. Az interjúból egy rövidet közlünk belőle:

“- A klubszezont követően még két Eb-selejtező vár a férfi válogatottra a bosnyákok és az észtek ellen. Magyarország az összes válogatott közül elsőként harcolta ki az Eb-részvételt, így ha megengedi, inkább a női válogatottról kérdeznénk, amely egy balul sikerült felkészülési torna után a mindig veszélyes német válogatott ellen játszik a szakág jövőjét meghatározó vb-selejtezőt júniusban. Figyelemmel kíséri a női csapatot?
– Természetesen, hiszen az életem a kézilabda. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány kikérte a véleményemet az előolimpiával kapcsolatban, amelyre meghívták az együttest. Beszélgettünk a jelenről, szakmai munkáról, a csapat előtt álló rendkívül fontos vb-selejtezőről is. Azt tanácsoltam neki, hogy bővítse ki a válogatott szakmai stábját, mégpedig Kovács Péterrel, aki komoly edzői tapasztalattal bír nemzetközi szinten is női csapatok kapcsán, ráadásul férfiként mindenki előtt tekintélye van, más hatásmechanizmusokat válthat ki egy csapatban. Kovács Péter ajánlása részemről persze csak tanács, a továbbiakra nincs ráhatásom.
Szurkolók részéről már az Európa-bajnokság után megfogalmazódott az az igény, amely a húsvéti felkészülési tornát követően felerősödött, miszerint a németek elleni vb-selejtezőn Ön vezesse a női válogatottat. Mit szól a felvetéshez?
– Tavaly a férfi válogatottat hasonló helyzetben vettem át, egy kevésbé sikeres Európa-bajnokság után, egy rendkívül fontos vb-selejtező előtt, amelyet sikerrel vívtunk meg Szlovénia ellen. Talán innen jöhet a felvetés. Mindez megfogalmazódott a női válogatott néhány játékosában is, akik megkerestek, hogy én irányítsam a csapatot.
Kikről van szó?
– Neveket nem szeretnék mondani. Azt azonban hangsúlyoznám, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség részéről semmilyen hivatalos megkeresés nem érkezett az ügyben, így ez a lehetőség csak a találgatás szintjén maradt. A férfi válogatott szövetségi kapitányaként a szövetség által összeállított program szerint júniusban azon leszek, hogy a hátralévő két Eb-selejtezőt is sikerrel vegyük a bosnyákok és az észtek ellen. A női válogatott pedig éppen ebben az időben mérkőzik a németek ellen.”

A teljes interjút itt olvashatod el.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s