Sebestyén Peti hatalmasat bukott ma, de holnap folytatja a MotoGP-t

Fotó: Mirko Lazzari

Nem hozott szerencsét a mai nap Sebestyén Péter számára, aki az egyik kanyarban csúnyát bukott. Szerencsére különösebb sérülések nélkül megúszta és a KTM-nek sincs baja, így rajthoz állhat a holnapi futamon.

Az éjszakai viharok és heves esőzés után a mai időmérő edzések borús, a tegnapinál hidegebb időben zajlottak, de sikerült elkerülni a megjósolt esőt. A reggeli időmérőn a pálya még vizes volt, így esőgumikkal vágtak neki a versenyzők a köröknek. Péter így a 25. időt motorozta. Délutánra lekerültek az esőgumik, a pálya száraz volt, ennek ellenére több baleset is történt. Négy versenyző – köztük Sebestyén Péter, és csapattársa Hiroki Ono is – bukott ugyanabban a kanyarban, a telemetrikus adatok szerint a Forward Racing Team két versenyzője ráadásul ugyanazon a ponton esett el. Peti számára tegnap egyszer sem okozott problémát ez a kanyar. Mint később kiderült, nagy valószínűséggel egy vízfolt lehetett a tettes. Sajnos tehát mindössze 5 kör után be kellett fejeznie az időmérőt, mert motorja gyakorlatilag darabjaira hullott, azonban a szerelők már nekiláttak a versenygépnek és Péter végül a 1’53.508-as idejével holnap a 28. helyről indulhat élesben. Nem volt mindenki ilyen szerencsét, a 32 indulóból 29-en tudják folytatni a versenyt. A legjobb időt ma is a spanyol Nicolas Terol futotta, akit – ha holnap jó idő lesz – nagyon nehéz lesz bárkinek is megfognia.

A motoron a szervizcsapat helyreállítja a hibákat, a csapat főmérnöke pedig új beállításokat eszközöl rajta, aki már kezd ráhangolódni Péter vezetési stílusára. Hiába, a lényeg mindig a részletekben bújik meg, a sikerhez pedig mindennek klappolnia kell. Péter jó úton halad, k ezd összehangolódni a motorral, a csapattal, a mérnökökkel és ez előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét, ami néha – szó szerint – buktatókkal jár.

Sebestyén Péter:

„Ma délelőtt az eső utáni idő miatt nem tudtunk azzal a beállítással menni, amit tegnap előkészítettünk. A pálya félig száraz, félig vizes volt. Először örültem, mert alapvetően szeretek vizes pályán motorozni, de itt is szembesülnöm kellett azzal, mennyire más ez a motor. Probléma van vele a féktávokon, ezért aztán a kanyar sem lesz olyan, amilyennek szeretném és utána a kigyorsítás sem. Így gyakorlatilag minden féktáv után ez történik. Az eséssel kapcsolatban – bár ritkán van ilyen – egyszerűen nem tudom mi történt, valószínű, hogy vízfolt volt. Most várom a holnapi napot. Reménykedtem, hogy a versenyre jobban fel tudok zárkózni, most továbbra is marad az ismerkedés a motorral, de azért nem fogom hagyni magam, mindent megteszek, hogy a legjobb formámat hozzam.”

Roberto Favaro, menedzser:

„Nagyon megijedtem az esés pillanatában! Nagyon csúnyát bukott, ezért most számomra az a legfontosabb, hogy Peti jól van. Sajnálom, hogy nem tudott több kört menni, de tudomásul kell venni, hogy ez előfordul. Nem volt egy szerencsés nap, de most már a holnapi futamra koncentrálunk.”

A 125cc futamát május 1-én 15:05-kor a Digisport Plusz csatornán tekinthetik meg.

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s