Szurkolói ankétot tartott Kubatov Gábor

Kubatov Gábor (fotó:ftc.hu)

A pénteki szurkolói ankéton Kubatov Gábor elnök beszélt a Fradi helyzetéről, valamint a tervekről is – írja az ftc.hu.

Elmondta: az FTC-nek jelen pillanatban 85 millió forintja van, két és fél éve még 600 milliója volt. Átlátható viszonyokat kell teremteni, a szakosztályoknak pedig költségvetést készíteniük. Az átvilágításra mindenképp szükség van, mert ahogy az elnök fogalmazott: nem akar bombákon ülni. Az Ernst and Young vizsgálatából az már látható, hogy a szakosztályoknál nem ment minden rendben az elmúlt években…

Kubatov Gábor arról is beszélt, hogy szeretné létrehozni a Fradi Karitászt, aminek hármas célja lenne: segíteni a Fradiban sportoló szegény gyerekeket, ösztöndíjat adni a legtehetségesebbeknek, valamint gondoskodni az egykori nagy sportolóink özvegyeiről, illetve gyermekeikről. Hogy ez megvalósulhasson, mintegy évi 40-50 millió forintot kellene szerezni.

Az FTC szeretne öt kerülettel együttműködni (Ferencváros, Pesterzsébet, Kőbánya, Pestszentlőrinc, Józsefváros), amelyek 15-20 millió forintot adnának, cserébe a Ferencváros járná ezen kerületek iskoláit, ahol a Ferencváros legendás alakjai élménybeszámolókat tartanának és sportolásra ösztönöznék a gyerekeket.

Az elnök ugyancsak nagy reményeket fűz az új sporttörvényhez, melyet, ha elfogadnak, a cégek társasági adójuk 60-70 százalékát sportkluboknak adhatják. Kubatov Gábor beszélt arról is, hogy járt több nagy cégnél, de egyelőre nem vonzó számukra a Fradi. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, tiszta viszonyokat kell teremteni. Igazságosabbá kel tenni a tv-s pénzek elosztását is.

Elhangzott továbbá, hogy a Népligetben szeretnének egy modern edzőkomplexumot kialakítani, ehhez szükség lenne egy multifunkcionális csarnok, valamint egy négy csillagos szálloda építésére is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s