A női kézilabda-válogatott neveket kér Mocsaitól

A magyar női kézilabda-válogatott tagjainak nevében Pálinger Katalin csapatkapitány arra kéri Mocsai Lajost, a férfi válogatott szövetségi kapitányát, nevezze meg azokat, akik korábban arra kérték, hogy vállalja el Mátéfi Eszter helyett a női nemzeti csapat irányítását.

Csütörtökön látott napvilágot a kezi.hu internetes szaklapon, hogy Mocsait a női válogatott néhány játékosa megkereste: Mátéfi Eszter helyett irányítsa ő az együttest. Mocsai az MTI-nek jelezte, szó sincs arról, hogy átvenné a sorsdöntő világbajnoki selejtező előtt álló női válogatott irányítását.

Ráadásul – mint Mocsai jelezte – a megkeresés még decemberben, a csalódást keltő Eb után történt, és több okból is lehetetlen a kérés teljesítése: egyrészt a férfi válogatottra júniusban két Eb-selejtező vár, másrészt az MKB Veszprémre is fontos feladat vár.

“Mi, a magyar női kézilabda-válogatott játékosai döbbenten értesültünk róla, hogy a keret néhány tagja tavaly decemberben megkeresett, és arra kért, vedd át a női válogatott irányítását. A felvetést indokolatlannak és érthetetlennek, az eljárás módját megengedhetetlennek tartjuk, ebben mindannyian egyetértünk, legalábbis az elmúlt napokban egymás között folytatott személyes és telefonbeszélgetésekből ez derült ki. Aki Téged megkeresett, az velünk semmiben sem egyeztetett, a kilétét sem fedte fel azóta sem. A helyzet feloldásában csak Te segíthetsz, azzal, ha megnevezed, ki vagy kik környékeztek meg Téged az ajánlatukkal. A helyzet gyors és teljes tisztázása a játékosok és Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, a női válogatott, így az egész sportág érdeke. Ezért ismételten és tisztelettel kérünk, oszd meg a nyilvánossággal és velünk, kik voltak azok, akik arra kértek, vedd át a női válogatott irányítását, mi pedig a név, illetve nevek ismeretében levonhatjuk a szükséges konzekvenciákat” – áll Pálinger Katalin csapatkapitánynak a válogatott minden jelenlegi tagjainak nevében az MTI-hez elküldött levelében.

Mocsai Lajos egyelőre nem elérhető, a bajnoki döntőre készülő MKB Veszprém férfi csapatának tart edzést. Hétfőn délelőtt, budapesti sajtótájékoztatón – vagyis a női válogatott levele előtt – még úgy foglalt állást, hogy neveket ne várjanak tőle, mert egyetlen tanítványát sem árulja el.

A Mátéfi Eszter vezette együttes június 5-én Balingenben, 11-én pedig Győrben vb-selejtezőt játszik a német együttessel. A párharc győztese kijut a decemberi, brazíliai olimpiai kvalifikációs vb-re, a vesztes pedig elbúcsúzhat a 2012-es londoni ötkarikás álmaitól.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s