K-1: Kunkli KO-val győzte le a Szőrnyet! – Frissítve!

(fotó: Hell)

Vasárnap délután jelentős eseményre kerül sor a Budapest Papp László Sportarénában, hiszen ekkor rendezik meg K-1 Rules Budapest Tournament, a főmérkőzés az amerikai Bob Sapp-Kunkli Tivadar összecsapás lesz.

Több érdekes, küzdelmes és látványos mérkőzést láthatnak a küzdősport szerelmesei a helyszínen. Pap Vilmos, a magyarországi K1 promotere részletesen tájékoztatást adott a programról ki, mikor fog küzdeni a ringben. A sportaréna 17 órakor nyitja meg kapuit, s már 17:10-kor elkezdődnek a felvezető mérkőzések – K-1-es és a földharcot is megengedő MMA-s, valamint ökölvívó – lesznek.

A Magyarország-Horvátország összecsapás a magyar kezdeményezésre elindult Grand Prix-sorozat egyik állomása. “Az ökölvívó csapatbajnokságok mintájára indítottuk útjára az új kick-box versenyszériát.” – mondta az ötletgazda, Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke. “Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában is játszanak mérkőzéseket, az év végén Moszkvában lesz a döntő, melynek tétje 100 ezer dollár. A vasárnapi mérkőzésről 57 ország televíziós társasága ad közvetítést, abban bízunk, hogy a Grand Prix-sorozat növeli az olimpia programjára tartó sportágunk népszerűségét.”

A szövetség első embere elárulta: jövőre két éves széria indul, melynek végén 2013-ban a Küzdősportok Világjátékán lesz majd a döntő. A hétvégi összecsapáson a Birics Tamás, Görbics Gábor, Szűcs Barna, Rácz Dénes, Nagy Tibor összeállítású csapatnak szurkolhat a közönség.

Két profi mérkőzést is fognak megrendezni, ezen az estén: Polster “Psicho” Tamás és visszatérésre készül a „Vipera”, az egyik legnépszerűbb hazai ökölvívó, Kovács Attila a Ring Mix Promotion színeiben újraépíti karrierjét, nem mondott le arról, hogy ismét rangos szervezetnél vívjon címmeccset. A szervezők veretlen bunyóst hoznak számára a négy menetre kiírt „matekórára”, az Ausztriában élő csecsen bunyós, Ramzan Alchanov négy győzelmet számlál.

Körülbelül 20:45-től kezdve 28 ország élőben fog bekapcsolódni, míg felvételről közel 80-88 nemzet nézheti meg az eseményt.

Ezután bonyolítják le a FightCode K-1 és K-1 MAX három-három európai selejtezőjét is. Mindkét kategóriában kapnak lehetőséget magyarok, a 72,5 kilogramm alattiak között Balog Norbert a horvát Tomiccsal találkozik. Balog nagy kihívás előtt áll, sikere esetén készülhet a hollandiai európai döntőre, onnan pedig már „csak” egy győzelem választja el a japán világbajnokságtól. A nehézfiúk között Mihalik György és Brunner Tihamér képviseli színeinket, előbbi a világklasszis Ignasov edzőpartnere, az igen technikás fehérorosz Akramenkó, utóbbi a kőkemény, elnyűhetetlen horvát Brestovac ellen lép ringbe. A K-1 és a K-1 MAX párharcok résztvevői egyaránt a kontinens elitjébe tartozó fighterek, mind a hat mérkőzésen egyenlő erők csapnak össze, nehéz megjósolni a befutókat.

Az est főeseménye a Bob Sapp – Kunkli Tivadar összecsapás lesz. A visszavonulásból a szorítóba 46 évesen visszatérő, 78 kilogrammos magyar – aki világ- és Európa-bajnok is volt a thai-bokszosok között – nagy média érdeklődés mellett kijelentette: le akarja győzni a Szörnyként is emlegetett Sappet. Az amerikai paraméterei elképesztőek, 170 kilós és csaknem 2 méteres, s a K-1-ben, az egyik legnépszerűbb küzdősportban ért el jelentősebb sikereket, miután felhagyott az amerikaifutballal.

Kunkli Tivadar újságírói kérdésre válaszolva elmondta, mi a taktikája a mérkőzésen: “Nem fogok elfutni előle, hanem odaállok, felveszem vele a harcot. Úgy kalkulálok, hogy maximum három percet kell kivédekeznem, addigra elfárad, s akkor jövök én.” A sportoló kihangsúlyozta, olyan edzőpartnerekkel készült, akik hasonló paraméterekkel rendelkeznek, mint Bob Sapp.

Az este 10 óra tájban kezdődő főmeccsen nem lesz menetidő, a folyamatos harcban a felek könyökkel és térddel is támadhatják a fejet, s az összecsapás vagy kiütéssel, vagy feladással érhet véget.

Az eseményt felvételről hétfőn lehet megnézni a Sport2-n.

K1: Bob Sapp üzenet

Kunkli: marni fog a rágós gulyás!

Kunkli a Bestia kivégzésére készül

Kunkli Tivadar a bátor harcos

—————————————————————————————————————————————————-

17:25: Sok szeretettel köszöntjük a kedves küzdősport rajongókat. A mérkőzéseket a Sport2 holnap adja le felvételről.

17:30: Találtunk egy streamet, hátha ezzel nézni lehet a mérkőzéseket.

Katt ide!

20:22: Még egy streamet találtunk!

Katt ide!

22:34: Hamarosan jön Bob Sapp – Kunkli Tivadar mérkőzés.

23:30: Jött, látott, és Kunkli nyert! 🙂

A 46 esztendős egykori Thai-boksz magyar legenda Kunkli Tivadar győzelmét hozta az amerikai óriás, Bob Sapp ellen a K1-es budapesti Tornán, amelyen vasárnap este rendeztek meg. A telepsort.hu beszámolója szerint  viadal elején pankrációs jelenetet idéző módon – kidobta a ringből Kunklit, aki azonban visszamászott a szorítóba, és egy összekapaszkodás végén bal könyökkel keményen megütötte Sappet a jobb szeme felett. Az amerikai behemót “padlót fogott”, fektében harsányan bömbölt, s mivel nem tudta folytatni a harcot, feladással ért véget a meccs.

Kunkli, aki 391 mérkőzéséből csupán egyet veszített el, győzelme után bejelentette, hogy visszatérése csak erre az egy alkalomra szólt, s most már tényleg véglegesen visszavonul a ring világából.

Frissítve!

K-1: Kunkli KO-val győzte le a Szőrnyet! – Frissítve!” bejegyzéshez 15ozzászólás

  1. Visszajelzés: Kunkli Tivadar: “Ez az az ünnep, amikor összegyűlik a család” | Sportmenu – a Te választásod

  2. Visszajelzés: Top Posts — WordPress.com

  3. szakadjon a médiára egy mázsa szar!!! nem adják ezt a meccset sehol!!!!minden kakit leadnak ezt meg nem!!!!felháborító

    Kedvelés

Hozzászólás