Borkai Zsolt: A MOB szerepe tovább erősödik

2011. Május 3-án az Országházban Nyílt napot tartottak  a sportról szóló törvény újraszabályozásáról .  A rendezvény szünetében interjút készítettünk Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével.

Sportmenü: A MOB ezzel az új sport tv. módosításával (egy csatornás lesz a fizetés). Milyen lesz az ellenőrző szerepe? Több altagozat lesz, de ezt hogyan tudják majd ellenőrizni?

Borkai: A MOB most már az elmúlt időszakban, közel fél éve, úgy működik, hogy az adott köztestületeknek a támogatása a magyar államtól az olimpiai bizottságon keresztül megy és ezért eddig is megköveteltük, azt hogy a meglévő köztestületek program alapján, pontos szabályzók alapján adjanak egy javaslatot a MOB elnökségének és ezen kereteken belül használják fel az állami pénzeket. Ez nem fog működni a későbbiekben sem máshogyan, ha megszűnnek a köztestületek azonban az állam elhatárolódik és eldönti azt, hogy melyik területekre mekkora összeget fordít, a MOB-hoz kerül és a MOB pedig az alapján fogja ezeket a pénzösszegeket utalni/továbbadni ami alapján a meglévő civil szervezetek átalakulnak effektív a köztestületek, úgynevezett egyesületek fogják majd a szakmai programjukat a MOB asztalára letenni.

Sportmenü: A programokban az utánpótlás lesz kihangsúlyozva vagy inkább az aktív élsport?

Borkai: Nem, mindegyik az adott szakterületre lesz kihangsúlyozva, itt említhetem a szabadidős sportokat, a nem olimpiai sportágakat, az olimpiai sportágakat, a paralimpiai sportágakat. Tehát egyáltalán azokat a köztestületeket, amelyek még meglévő köztestületek egy adott szegmensét a sportnak viszik és továbbiakban is a szakmai megítélés és szakmai kompetencia és a szakmai javaslatok az ő oldalukon lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s