Mészárost felmentették, Poleksic eltiltását helybenhagyták

A két debreceni labdarúgó közül Mészáros Norbertet felmentette, Vukasin Poleksic kétéves eltiltását viszont helybenhagyta csütörtökön a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) – derül ki a szervezet honlapján közzétett ítéletből.

A két játékost az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azért tiltotta el, mert a Fiorentina elleni, 2009. október 20-i Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni.

A 2012. június 30-ig eltiltott Poleksic – aki korábban elismerte, hogy megkeresték – enyhítésért, míg az idén december 31-ig eltiltott Mészáros felmentésért fellebbezett a CAS-nál, mondván: egyáltalán nem került kapcsolatba mérkőzést befolyásolni szándékozó személlyel.

A CAS az ítélet indoklásában Poleksic esetében bizonyítottnak látta, hogy kapcsolatba került olyan személyekkel, akik befolyásolni próbálták a meccs eredményét, így – a Sportdöntőbíróság szerint – a montenegrói kapusnak kötelessége lett volna jelentést tennie, de mivel nem így járt el, vétett az UEFA szabályai ellen. Mészáros esetében ugyanakkor nem találta bizonyítottnak a szervezet, hogy kapcsolatba lépett volna olyan személyekkel, akik meg akarták őt vesztegetni, ügyében ezért született felmentő ítélet.

“Nagyon boldog vagyok, mert kiderült az ártatlanságom. Semmit nem követtem el, éppen ezért bíztam benne, hogy ha a legutolsó fórumon is, de felmentenek. – mondta Mészáros Norbert az MTI-nek. – Az elmúlt egy évért egyelőre az a tudat kárpótol, hogy ismét játszhatok. Tél óta az NB II-es csapattal edzek folyamatosan, tehát jó erőben vagyok, csak meccshiányom van. Kondás Elemér vezetőedző majd eldönti, hogy számít-e rám a bajnokság hajrájában.”

A CAS közleménye leszögezi: a vizsgálat során az nem nyert bizonyítást, hogy manipulált eredmény született volna az ominózus találkozón, melyen a Fiorentina 4-3-ra győzött a Debrecen ellen.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s