Rekord dőlt meg a Divízió I-es jégkorong világbajnokságon: 6870 plüssfigurával borították be a jeget a szurkolók

Fotó: Bán Heni

A magyar jégkorong-válogatott tagjai hétfőn délelőtt fővárosi gyermekintézmények lakóinak adták át a „Dobj egy macit!” jótékonysági akció keretében összegyűlt plüssfigurákat. Az április 22-ei Magyarország-Spanyolország Divízió I-es világbajnoki mérkőzés első magyar gólja után rekordmennyiségű, közel 7000 plüssfigurát dobtak a jégre a szurkolók – tájékoztatta a honlapunkat a Magyar Jégkorong Szövetség.

A plüssállatok ezúttal is jó helyre kerültek: a hazai rendezésű Divízió I-es világbajnokságon ezüstérmes magyar jégkorong-válogatott tagjai a macikat a Bethesda Gyermekkórház betegeinek, valamint az Esze Tamás Gyermekotthon és Budapest Főváros Önkormányzatának Templom utcai Gyermekotthona lakóinak adták át.

„Büszkék vagyunk, hogy a Magyar Jégkorong Szövetséggel közösen szervezett harmadik jótékonysági akciónkon minden eddiginél több, összesen 6870 darab plüssállat gyűlt össze. Csodálatos volt, ahogy az első magyar gól után a szurkolók majdnem negyedórán keresztül dobálták a plüssfigurákat a jégre. Az eredetileg tervezett kórház és két gyermekotthon mellett további nyolc intézmény kis lakóinak is tudunk ebből a hatalmas mennyiségből juttatni” – mondta Nyilas Orsolya, a Telenor megbízott PR vezetője.

Fotó: Bán Heni

A magyar jégkorong rajongói évről évre egyre több plüssállatot ajándékoznak a beteg és rászoruló gyerekeknek. 2009-ben, a „Dobj egy macit!” kezdeményezés első eseményén 4352 figurát dobtak a jégpályára, tavaly pedig már 4451 maci gyűlt össze.

Az idei évben a Divízió I-es jégkorong világbajnokság Magyarország-Spanyolország meccsén, az első hazai gól után repültek a plüssállatok a jégre. A magyar válogatott kiütéses, 13-1-es győzelmet aratott a spanyolok felett. A hazai csapat hősiesen helytállt a világversenyen és csupán egy hajszál választotta el a magyar hokisokat az A csoportba jutástól. A Papp László Budapest Sportarénában egy héten át valódi hokiünnep volt, a magyarok rendre teltház előtt játszottak.

„Óriási élmény volt itthon, hazai közönség előtt pályára lépni, és a jótékonysági kezdeményezés mindannyiunk számára különösen szép emlék a világbajnokságról. A spanyolokkal vívott mérkőzés után nemcsak a győzelmünket ünnepelhettük, hanem a rajongók nagylelkűségét is. Minden évben nagy örömmel veszünk részt ebben az akcióban és visszük el a gyerekeknek a szurkolók által felajánlott plüssfigurákat. Fantasztikus érzés azt látni, hogy az ajándékok mennyire felvidítják a kicsiket. Így történt ez most hétfőn is a Bethesda kórházban” – nyilatkozta Pozsgai Tamás, a magyar jégkorong válogatott játékosa, aki a spanyolok elleni első gólt szerezte.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s