Kiss Pál Tamás a 24. rajthelyet szerezte meg élete első GP3-as időmérő edzésén

Kiss Pál Tamás (Faster Management)

Élete első GP3-as időmérő edzésén Tomi sokáig TOP 10 közeli időket autózott, ám a kvalifikáció második felére rosszkor engedte vissza a csapata a pályára, így a nagy forgalomban már nem tudott javítani az idején.

A mai nap az időmérő edzés előtti félórás megbeszéléssel kezdődött, amely alatt a kvalifikáción követendő taktikát beszélték meg a mérnökökkel és a csapattal. Mivel két szett új gumit használhatott el az edzésen, így a tervek al apján 6 gyors kör utánra tervezték a gumicserét.

Kiss Pál Tamás (Faster Management)

A harminc perces edzés első felében jó köridőkre voltam képes, és a versenyhétvége alatt először éreztem rá igazán a pálya ritmusára. Végig a legjobb tíz környéki időeredményekre voltam képes, ám a hatodik kör végén már nem volt meg a gumi legjobb tapadása, így kijöttem az újakért” – emlékezett vissza a Right Guard Racing motorsport program egyik kiváló képviselője.

Bizakodva várta mindenki a folytatást, ám sajnos a csapat elhamarkodott döntésének köszönhetően nagyon hamar engedték vissza a pályára Tamást, és a hatalmas forgalomban aztán már nem is tudott javítani az idején.

Tanulni kell ebből az esetből, hisz az első etapban elért eredményeim alapj án a másodikban jobb helyen végezhettem volna. A telemetriai adatokat kielemezve azt látom, hogy amíg az első és a harmadik szektorban tartom a lépést a legjobbakkal, addig a másodikban több mint fél másodpercet vert rám az élmezőny. Ezen mindenképpen javítanom kell. Most már nincs rajtam teher, és a 24. helyről rajtolva próbálok meg felzárkózni a mezőny első feléhez” – fogalmazta meg elvárásait a magyar versenyző.

Tamás ma délután futja élete első GP3-as versenyét, míg a második futamra vasárnap délelőtt kerül sor.

Első verseny: 2011. május 7. – 16:20 – 16:55
Második verseny: 2011. május 8. – 09:25 – 10:00

A szurkolók mindkét futamot megnézhetik vasárnap, hisz a mai versenyt 9.00-tól felvételről, míg a holnapit élőben adja az Eurosport.

Török Nagydíj, GP3-as sorozat időmérőjének végeredménye:
A rajtsorrend az első futamon:
1. Tom Dillmann (Carlin) 1.45:391,
2. Alexander Sims (Addax) 1.45:420,
3. Lewis Williamson (MW Arden) 1.45:529,
…24. Kiss Pál Tamás (TECH 1 Racing) 1.46:246.

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s