Kökény Beatrix: A Ferencváros az esélyesebb a KEK-döntőben!

Fotó: Jocha(Press) Károly

A spanyol női kézilabdázás rohamléptekben fejlődik

A Debreceni VSC ellen vasárnap, saját pályán elszenvedett vereséget követően – amely egyben a bajnoki döntőről való lemaradást is eredményezte – nem volt sok idejük a Ferencváros Rail-Cargo Hungária női kézilabdázóinak sebeik nyalogatására. Május 8-án, vasárnap ugyanis újabb, nagyjelentőségű erőpróba következik: a spanyol Alicante ellen Dabason, a KEK-döntő első összecsapására kerül sor.

Kökény Beatrix (képünkön), a szakosztályt működtető Kft. ügyvezetője, az egykori 245-szörös magyar válogatott, olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes visszavonulása óta folyamatosan a kézilabdázás közelében van. Meglátásai mindig figyelmet érdemelnek. A MOB honlapja először arról kérdezte Kökényt, mi a DVSC elleni, elvesztett páros meccs legfőbb szakmai tanulsága?

A középső védekezésünk nem tudott elég hatékony lenni, egyszerűen elfogytunk – summázott az éppen a mai hiányposzton sok éven át szerepelt játékos. – Ott vagyunk a legsebezhetőbbek, és a jövőt illetően ott kellene elsősorban erősítenünk, ha még jobb eredményeket akarunk elérni.

A magyar bajnoki döntőről ugyan lemaradtak, de egy másik, ugyancsak igen rangos fináléban, a KEK-döntőben még bizonyíthatnak. Mekkora hátrányt jelent, hogy hazai meccsüket is idegenben kell megvívniuk?

Bármily furcsa, de a közelmúltban ez nem okozott gondot, hiszen a hazai mérlegünk alakult gyengébben. Ami pedig konkrétan a dabasi csarnokot illeti, mivel a spanyolok csak 35 jegyet igényeltek, a várhatóan telt ház, mintegy 2500 néző igazi oroszlánbarlangot hozhat létre. Játékosaink egyébként az egész hetet Dabason töltik, ahol minden elképzelhetőnél is kedvesebb fogadtatásban van részünk.

Milyen ismereteik vannak döntőbeli ellenfelükről?

Edzőnk, Elek Gábor kapott videofelvételt riválisunkról. Eredményeik ismeretében – anélkül, hogy lebecsülnénk őket – az az érzésem, hogy valamivel gyengébbek, mint a Debrecen. Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a spanyol női kézilabdázás rohamosan fejlődik. Hatalmas küzdőképességükről legutóbb, Győrben is tanúságot tettek.

Mindent összevetve, ha óvatos optimizmussal latolgat, mire számít?

A mi csapatunkat tartom esélyesebbnek. Más kérdés, hogy ezt a feltételezett különbséget a pályán kell megpróbálni realizálni.

Információ és kép: mob.hu/Jocha(Press) Károly

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s