Kiss Pál Tamás: “Nagyon sajnálom, de továbbra is gondok voltak az autó teljesítményével, ezért nem úgy sikerült ez a futam, ahogy azt reméltem”

(Fotó: Faster Management)

Ma délelőtt helyi idő szerint 10:25-kor kigyulladtak a piros lámpák az Istanbul Park ringen, és megkezdődött a GP3 szezon második futama. A magyar pilóta a tizenhatodik helyről indulva, az elején egy helyet javítva, aztán három-négy körönként veszítve pozíciójából végül a 18. helyen futott be a célba. Többet várt volna magától és az autótól, mégis összességében pozitívan értékeli az első GP3-as versenyhétvégéjét. A szombati verseny után az első rajtkockából Christensen indult, Tomi a 16. helyről várta a startot. Mivel tegnap a középmezőnyben nem tudott igazán jót autózni, ezért remélte, hogy jobban el tud húzni a rajt után.

Az első két körben javított is egy helyet, de rögtön utána érezte, hogy az autó tegnapi motorproblémái (a maxim umsebesség csökkenése) nem oldódtak meg. Ezenkívül, mivel tegnap az autó kissé alulkormányzott volt, a mérnökök új geometriai beállításokat eszközöltek, de sajnos ettől most felülkormányzottá vált, így Tamás a kanyarkimenetnél nem tudott úgy gyorsítani, ahogy szeretett volna. Nagyon nehéz verseny volt, arról nem is beszélve, hogy Tominak még tapasztalatot kell szereznie a kopott gumikkal való vezetésben. Összességében a legnagyobb probléma az autó gyorsaságával volt, ami miatt 3-4 körönként veszített a pozíciójából.

Tamás végül a 18. helyen futott be, a versenyt Sims, a Status Gran Prix versenyzője nyerte, második Christensen (Mücke Motorsport), harmadik Melker (Mücke Motorsport).

Nagyon sajnálom, de továbbra is gondok voltak az autó teljesítményével, ezért nem úgy sikerült ez a futam, ahogy azt reméltem. Ennek ellenére örülök, hogy mindkét versenyt be tudtam fejezni, ezzel is tapasztalatot szerezve. Most lelkesen készülök a 2 hét múlva Barcelonában megrendezésre kerülő versenyre.”- mondta a Right Guard Racing motorsport program fiatal versenyzője.

Többet várt volna magától, de nem szabad elfelejteni, hogy teljesen ismeretlen a pálya és maga az autó is. Ebben a szezonban a legfontosabb feladat, hogy minél jobban kiismerje a pályákat, és hogy hozzászokjon a turbómotor teljesítmény-leadási karakterisztikáihoz.

Összességében első tapasztalatnak pozitív hétvégét zárt Tomi, most pedig minden idegszálával a május 20-22-én megrendezésre kerülő barcelonai versenyre koncentrál.

1. Alexande r Sims – Status GP – 27’03″624
2. Micheal Christensen – Mucke – + 7″406
3. Nigel Melker – Mucke – + 13″983
…18. Kiss Pál Tamás – Tech 1 – + 37″804

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s