Csányi szerint 2020-ig két világversenyre el kell jutni

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint a válogatottnak 2020-ig legalább két nagy tornára el kell jutnia ahhoz, hogy a sportág a terveknek megfelelően fejlődjön.

Az MLSZ telki edzőközpontjában tartott keddi küldöttközgyűlésen Csányi elmondta: arra is nagy szükség van, hogy a klubcsapatok a jövőben évről évre bejárják azt az utat, amelyet korábban a Ferencváros és a Debrecen, azaz rendszeres szereplői legyenek az európai kupáknak. Az elnök szerint ezek elengedhetetlen feltételei annak, hogy 2018-ra az átlagnézőszám a mostani 2800-ról nyolcezerre emelkedjen, valamint hogy az igazolt futballisták számát megduplázzák.

Csányi Sándor a 2010-es év elejétől induló értékeléssel kezdte előadását. Kiemelte a sikeres futsal Európa-bajnokság rendezését, a Spanyol Labdarúgó Szövetséggel kötött együttműködési megállapodást (az MLSZ további két hasonlót tervez még a jövőben), méltatta Kassai Viktort, akit a világ ötödik legjobb játékvezetőjének tart, valamint nagy sikernek nevezte, hogy Magyarország rendezheti a 2012-es FIFA-kongresszust. Az elnök hozzátette: az egyik legfontosabb esemény a Magyar Labdarúgás Fóruma volt, amelyet várhatóan többször is megrendeznek majd a jövőben, valamint várhatóan továbbfejlesztik a telki edzőközpontot is, amelyet újabb pályákkal szeretnének bővíteni.

Komoly hiánypótlásnak nevezte, hogy Grosics Gyula és Buzánszky Jenő is megkapta a Nemzet Sportolója elismerést.

Csányi szerint a nemzeti válogatott szereplését Egervári Sándor irányítása alatt a hollandok elleni hazai mérkőzést (0-4) kivéve összességében sikeresnek lehet nevezni, igaz, a gárda most visszaesett a FIFA-világranglistán (jelenleg az 52.), így ezen javítani kell. Hozzáfűzte: az elvárás továbbra is az, hogy a következő világbajnoki selejtezők sorsolásakor a harmadik kalapba kerüljön az együttes.

A Puskás Ferenc Stadion jövőjével kapcsolatban az MLSZ-elnök elmondta: várhatóan már ebben az évben kiírják a pályázatot. Jelenleg két megoldás tűnik lehetségesnek: vagy a jelenlegi stadionon belül épül meg, vagy a mostani helyett – lebontva a jelenlegit – lesz egy új.

A jövőben változatlanul kiemelt szerepet szánnak a Nyilasi Tibor és Both József által irányított Bozsik-programnak, valamint a női futballt is fejleszteni kellene – jelezte Csányi. A magyar klubfutballal kapcsolatban elmondta: fontos a biztonság, így szeretné, ha hamarosan eltűnnének a stadionból a kerítések, valamint támogatja a szurkolói kártya bevezetését minden egyesületnél.

A 2010-es évben az MLSZ 115 millió forintos veszteséggel zárt. Amint azt Csányi Sándor elmondta, ezzel előzetesen számoltak is. Szerinte az MLSZ korszerűsítéssel hamarosan egy professzionálisan működő vállalat lehet.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s