Férfi Vízilabda-vb: Biros, Kásás, Kiss, és Szécsi a Kemény-keretben

Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 19 fős keretét a vb-re – adta hírül a vlv.hu. A csapat jövő héten kezdi meg a felkészülést a júliusi, sanghaji világbajnokságra, s amelyből kikerül majd a Kínába utazó 13 játékos.

A magyar kapitány, a nemzeti csapat honlapján, a vlv.hu-n szerda éjjel közzétette a 19 fős vb-keretét. A névsorban felfedezhető négy nagy név is, akik háromszoros olimpiai bajnokok:  Szécsi Zoltán, Biros Péter, Kiss Gergely, és Kásás Tamás.

Továbbá bekerült a keretbe a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert, míg az egyszeres olimpiai bajnokok közül Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Steinmetz Ádám, és a Varga testvérek, Dániel és Dénes alkotja. Egy nagy hiányzó akad: a Honvéd kétszeres olimpia első hálóőre, Gergely István.

A világbajnokságra készülő magyar válogatott keret:
kapusok: Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán
mezőnyjátékosok: Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II. Zsolt, Vámos Márton

Kemény Dénes a vlv.hu-nak nyilatkozott a kerettel kapcsolatban:

“A keret összeállításánál az egyik szempont az volt, hogy az előző kétévihez képest több tapasztalt, már kipróbált játékosra számíthassak, mert nagyon fontos világversenynek tekintem az idei világbajnokságot. Ebből a szempontból örvendetes, hogy visszatért Kásás Tamás. A másik, ami nyilván szembetűnő a nevek olvasásakor, hogy nagyon erős átfedések vannak a posztokat tekintve, amivel többek között azt szeretném elérni, hogy menet közben ne kelljen játékost behívni, mint tavaly. Azt is figyelembe kellett vennem, hogy a csapat részletekben fog kiegészülni, mert biztos, hogy négy játékos az első edzésen nem lesz jelen, a két rijekai és a két reccói. Ők két lépésben fognak csatlakozni, tehát ahhoz, hogy a felkészülés elején teljes értékű munkát tudjunk végezni, szükséges volt az eredetileg elgondolt 17-18-cal szemben a 19-es létszám, mert ez a valóságban menet közben lesz csak 19.”

A keretszűkítéssel kapcsolatban a kapitány kihangsúlyozta, hogy a korfui torna követően jelöli ki a végleges vb-keretet. “Nagy valószínűséggel, mire megérkezik mindenki, addigra egy-két kérdés megoldódik, így nem sokáig leszünk 19-en. A korfui tornára utazó keretből kerül ki a VB-csapat, vagyis e tornát követően jelölöm ki a sanghaji játékosokat. Ha lesznek kérdőjelek, amelyekre hamarabb látom tisztán a választ, akkor az előző évekhez képest valamennyit próbálok sietni a döntések meghozatalával, hogy minél hosszabb úgymond nyugalmas és magabiztos időszaka legyen azoknak a játékosoknak, akiknek bizonyítaniuk kell a csapatba kerüléshez. Például a kapusposzt esetében.“.

Két játékosra külön kitért Kemény Dénes nevezetesen a világbajnok Varga II. Zsoltra és a műtét előtt álló egri centerre, Kis Gáborra. „Zsolttal kapcsolatosan azt látom, hogy szemben az előző évvel, sokkal stabilabban és megbízhatóbban, egyenletesebben teljesít. És ő aztán tényleg több helyen is használható, a kapusposzton kívül mindenhol, védőként, bármelyik szélső, vagy hátsó poszton, és centerben is, tehát nem csak a centertudása számít. És ugye ahogy lehetett látni az utóbbi időben, nagyon fontos fegyver a második center. Az egyik oldalon, a balkezesek oldalán Kiss Gergő lehet az, de Zsolt ott is jó, a baloldalon pedig elsősorban Marci vagy Zsolt. Persze be kell kerülni a 13-ba, csak azt mondom, hogy Zsolt említett értékei nagyon lényegesek lehetnek, amennyiben mindezt nem csak klubszinten, hanem válogatott szinten is tudja hozni, de hát az majd az én dolgom lesz, hogy olyan állapotban legyen“, az egri centerrel kapcsolatban ezt mondta a kapitány: “Aki látta, hogy Kicsi mit produkált a bajnoki döntőben, az szerintem azon csodálkozna, hogyha én nem számítanék rá. Számítok rá. A műtét ugyanúgy halasztható, mint ahogy halasztható volt eddig.

A magyar válogatott hivatalos mérkőzései a vb utolsó csoportmeccséig
Barátságos találkozók
Nagy-Britannia-Magyarország – Dublin, június 6., hétfő
Nagy-Britannia-Magyarország – Dublin, június 7., kedd
Magyarország-Ausztrália – Kaposvár, június 17., péntek
Szamarcidisz Kupa – Görögország, Korfu
Magyarország-Spanyolország – június 24., péntek
Oroszország-Magyarország – június 25., szombat
Görögország-Magyarország – június 26., vasárnap

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s