Komoly átalakuláson megy át a Pick-Szeged

Skaliczki László marad, Buday Dániel visszatér a nevelőegyesületéhez – adta hírül a Pick-Szeged honlapja.

A Pick-Szeged 2+1 éves szerződést írt alá Skaliczki László vezetőedzővel, így a szakember tovább folytatja a megkezdett munkát Szegeden. A csapatból öt játékos távozik: a következő szezonban Bajorhegyi Ádám, Tomas Stranovsky, Maros Baláz, Maxim Butenko és Katzirz Dávid máshol folytatja pályafutását. A válogatott Katzirz Dávid helyére a klub saját nevelésű játékosa, Buday Dániel érkezik. Az utánpótlás irányítására Velky Mihályt nevezték ki.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ma 2+1 éves megállapodást írt alá Skaliczki László vezetőedzővel. A kétszeres magyar bajnokcsapat mesterének megállapodása az idény végén járt volna le. A Pick Szeged Kézilabda Zrt. vezetése elégedett volt az 1996-ban a Pick Szegeddel bajnokságot nyerő tréner munkájával, ezért nem volt kérdés, hogy meghosszabbítsa vele a szerződést.

Mint ismert, Katzirz Dávid – idény végén lejár a szerződése – nagy valószínűsséggel a horvát Zagreb együttesében folytatja pályafutását. A Pick Szeged vezetése megegyezett Szörnyi Attila menedzserrel, így Buday Dániel, a klub saját nevelésű válogatott játékosa Szegedre igazol. Az idei szezonban a Ferencvárost erősítő 30 éves, hódmezővásárhelyi születésű játékos 2003 után tér vissza a szegedi együttesbe. Buday Dánielt a Pick Katzirz Dávid helyére igazolta, s kétéves szerződést kötött vele.

Utánpótlásvonalon is erősített a Pick Szeged együttese. A Bonafarm Csoport komoly szándéka, hogy Szegeden is létrejöjjön a Kézilabda Akadémia. A klub hároméves szerződést köt a Volán egykori balszélsőjével, Velky Mihállyal, aki az Akadémia irányítója lesz. Velky Mihály testnevelő tanár, kézilabda szakedző, a magyar junior válogatott másodedzőjeként Európa-bajnoki bronzérmes, magyar bajnok és magyarkupa-győztes. A szakember a Fotex KC felnőtt csapatának másodedzőjeként dolgozott, a balatonfüredi NB I-es felnőtt férfi kézilabdacsapatának (Balaton KC) vezetőedzőjeként, és a veszprémi ifjúsági csapattal is többször nyert magyar bajnokságot.

Az is eldőlt, hogy Katzirz Dávidon kívül távozik a szlovák szélső, Tomás Stranovsky, nem hosszabbított szerződést a klub a moldáv Maxim Butenkóval, a szintén szlovák átlövővel, Maros Balázzsal pedig közös megegyezéssel szerződést bontott. Bajorhelyi Ádám megállapodása is lejárt, a klub megtette a játékosnak az ajánlatát, azonban ezt a kézilabdás nem fogadta el, így ő is távozik a Pick Szegedtől.

A csapat megerősítése folytatódik, a június első napjaiban tartandó záróvacsoráig kialakul a Pick kerete. Továbbra is válogatott játékosok szerződtetése a cél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s