Női Foci: Remek formában női válogatottaink

Az elmúlt napokban nagyüzem volt a női labdarúgásban, bő egy hét leforgása alatt négy felkészülési mérkőzést játszottak válogatottjaink – írja az mlsz.hu.

Mindhárom női válogatott pályára lépett az elmúlt bő egy hétben, a felnőttek mellett a két korosztályos csapat is nemzetközi mérkőzéssel készült a soros feladatokra.

A-válogatottunk két felkészülési mérkőzésen van túl, mindkettőt a horvátok ellen játszotta le: idegenben 1-1-es döntetlen született, majd hazai környezetben 1-0-ás győzelemmel zárt Kiss László együttese.

– A horvátokat alacsonyabb szinten jegyzik a női futballban, mint bennünket, ennek ellenére nagyon megnehezítették a dolgunkat, főleg az első találkozón. Futballtudásban jobbak vagyunk, de a horvátok olyan mentális erővel rendelkeznek, amellyel sikerült sokszor kellemetlen helyzetbe hozniuk minket, borzasztó nagy iramot diktált az ellenfél. A játékosoknak tartaniuk kell ezt a szintet, és nem csak a nemzeti együttesnél kell jól teljesíteni, hanem a klubcsapatokban is – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Kiss László.

Múlt héten szerdán az U19-es válogatott idegenben 2-0-ás győzelmet aratott a szlovénok ellen, míg ezen a héten az U17-es csapat szintén Szlovéniát verte, mégpedig meggyőző játékkal, 4-1-re. Kiss László az utánpótlás-válogatottak mindkét mérkőzését a helyszínen tekintette meg.

– Az U19-esek teljesítménye rendkívül meggyőző volt, a szlovénok jó edzőpartnerek voltak. Az eredmény nagyon biztató a jövőre nézve, Turtóczki Sándor együttese véleményem szerint kilencven százalékban már egy kész csapat – vélekedett a szövetségi edző.

U17-es válogatottunk Lentiben szintén a szlovén válogatottat fogadta, itt a mieink 4-1-re győztek, ezzel revánsot vettek a tavaly elszenvedett 2-1-es vereségért.

– Kellemes meglepetés volt a mérkőzés, igaz, a gólok nagy részét pontrúgásból szerezte Hevesi Tamás csapata. Meglepően jó játékkal rukkoltunk elő, ez a találkozó bizonyította, hogy ebben a korosztályban a magyarok jobbak, mint a szlovénok – fogalmazott Kiss László.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s