Célegyenesben a 2017-es Világjátékok pályázata

Vállalta a 2017-es Világjátékok pályázatához szükséges garanciát a Fővárosi Önkormányzat.

Amint a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) szerdai közleménye jelzi: a döntéssel komolyan nőtt az esélye annak, hogy hat év múlva Budapest és Gödöllő közösen adjon otthont a nem olimpiai sportágak világeseményének.
A Fővárosi Közgyűlés 30 igen és 2 tartózkodás mellett szavazta meg az előterjesztést, mely már a pályázati anyag ismeretében kétmilliárd forintos garanciát tartalmaz a Világjátékok rendezésére. Ezt sikeres kandidálás esetén négy éven keresztül, több részletben biztosítja a főváros, de amennyiben a magyar kormány nem adja meg a szükséges, hatmilliárdos garanciát, úgy a mostani garanciavállalás is semmis.

A 2017-es Világjátékok pályázatát a Nemzeti Sportszövetség állította össze, s hangsúlyos eleme, hogy a profik versenye mellett minél több civilt vonjanak be a sportéletbe a rendezvény segítségével. A pályázat leadási határideje 2011. május 31.

“Nagyon komoly munkán vagyunk túl – hangsúlyozta Gémesi György, az NSSZ elnöke. – A fővárossal kiváló az együttműködés, melynek köszönhetően végül a képviselők támogatásukról biztosították a pályázatot, és bízunk abban, hogy az utolsó akadály is elhárul, amennyiben a kormány is garanciát nyújt a kandidáláshoz.”

Gémesi kiemelte: ez lehet az első olyan magyarországi világesemény, ahol több sportág versenyzői mérik össze tudásukat egyszerre, és a kiadások mellett komoly bevételekkel is számolhat az ország.
“Pesszimista becslések alapján is 2,6 milliárd forint folyik vissza az államkasszába az elsődleges bevételekből, 2 milliárd a másodlagos bevételekből, és nagyjából egy Hungaroring méretű rendezvénynek megfelelő indirekt bevétellel számoltunk a pályázati anyagban. Nem beszélve annak hozadékáról, hogy az eseményről várhatóan ezer médium számol be világszerte” – tette hozzá Gémesi György.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s