Kocsis Ferenc nevét viseli a Szent-Györgyi Albert DSE

Fotó: Jocha Károly

A grundbirkózók vetélkedőjét a házigazdák nyerték

Olimpiai bajnokok, érmesek és helyezettek szépszámú megjelenése emelte a Budapest XVI. kerületi, Szent-Györgyi Albert Általános Iskola csütörtöki ünnepségének hangulatát. Az esemény középpontjában a tanintézmény Diáksport Egyesületének névadója, majd az olimpiai bajnokok neveit viselő iskolák II. grundbirkózó versenye állt.

A sors fura fintora, hogy amíg Ambrus Miklós, (első képünkön mellette Csatári és Konrád III.) Gedó György és Konrád III. Ferenc olimpiai bajnokok, Csatári József kétszeres olimpiai bronzérmes birkózó és az ugyancsak bronzot szerzett kenus, Mohácsi Ferenc, továbbá a kerület egyik büszkesége, a gátfutó Eb-harmadik Kiss Dániel, valamint az Európai Szumó Szövetség elnöke, Kollárik Mihály is ott volt, éppen a névadó, a birkózó Kocsis Ferenc nem tudott megjelenni. A birkózók így sem maradtak képviselő nélkül, hiszen a felsoroltakon kívül eljött a korábbi többszörös válogatott birkózó, a DSE elnöke, Ancsin László is.

A megjelenteket Tóth András iskolaigazgató köszöntötte, majd szót kapott a kerület polgármestere, a parlament sport- és turisztikai bizottságának tagja, Kovács Péter is. A polgármester meggyőződéssel a hangjában jelentette ki, hogy szerinte a birkózás mindenkinek a vérében van. A felvezetést az iskola diákjainak rövid és változatos kultúrprogramja színesítette.

Ezt követően rendezték meg a birkózók csapatversenyét, ahol bár egész látványos fogásokat is lehetett látni, mégis a részvétel volt a döntő. Az első három helyen egyébként a Kolonics György Általános Iskola (XXII. kerület) végzett, megelőzve a házigazda Szent-Györgyi Albert (XVI. ker.) és a Hajós Alfréd (XX. ker.) iskolák képviselőit.

Információ és fotó: Jocha(Press) Károly

Vodpod videos no longer available.

Grundbirkózás, posted with vodpod

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s