Női Kosár: Bombaerős Győr alakul

Az előző szezonban szerepelt játékosok közül öten maradtak a Seat Lami-Véd Győr NB I-es kosárlabdacsapatának tagjai, heten pedig most érkeznek a gárdához – jelentette be Tapodi Péter klubigazgató csütörtökön.

A következő szezonban is az együttesben kosarazik majd Quanitra Hollingsworth, Simon Zsófia, Semsei Barbara, Nagy Dóra és Őri Györgyi, míg az új igazolások közül a legnevesebb Renee Montgomery, a 2012-es londoni olimpiára készülő amerikai nemzeti csapat keretének tagja.

Szintén Győrben folytatja pályafutását a horvát válogatott Iva Ciglar, aki korábban már játszott Magyarországon, a Szeged együttesében. A magyar válogatott Nagy-Bujdosó Nóra Pécsről, Rasheed Rita Szegedről, az utánpótlás-válogatott Rubold Eszter Szolnokról, Fürtős Kata Bajáról, Vincze Viktória pedig Szekszárdról érkezik a Rába-parti gárdához.

“Az elmúlt években hatalmasat lépett felfelé a klub mind a hazai, mind a nemzetközi ranglétrán – mondta Tapodi, aki eddig vezetőedzőként dolgozott, kedden azonban bejelentették, hogy a későbbiekben ő látja el a klubigazgatói feladatokat. – A legutóbbi szezon megmutatta, hogy a célkitűzésünk megvalósításához, ahhoz, hogy európai szinten is meghatározó csapat legyünk, újabb koncepcióváltás szükséges. Olyan fiatal, egészséges, ambiciózus játékosoknak kell alkotniuk a keretet, akik segítségével ha nem is azonnal, de három-négy éven belül a kontinens élvonalába juthatunk.”

Tapodi vezetőedzői posztját korábbi segítője, Füzy Ákos vette át, aki kétéves szerződést írt alá.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s