Csay, Noé és Györe már az Eb-csapatban

A felnőtt egyesek versenyével megkezdődött ma délután az idei Maraton Magyar Bajnokság Győrben. Ez a viadal válogat a szakág július végi Európa-bajnokságára – számolt be a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Igen nagy mezőny vágott neki a távnak mindhárom mai felnőtt versenyszámban, több mint 30 férfi kajakos, körülbelül 20 női K-1-es, illetve kenus indult el a magyar bajnokságon.

Férfi K-1-ben, 30 kilométeren Noé Milán győzött, Boros Adrián előtt. A mezőny talán legrutinosabb versenyzője, Salga István beborult, de így is harmadik helyen futott be.

A női K-1-esek között – szokás szerint – Csay Renáta volt a leggyorsabb, nagy fölénnyel nyert a közel 26 kilométeres távon, már az első körben egyedül evezett, a többiek még vízen sem tudtak rajta maradni.

C-1-ben, szintén 26 kilométeren Györe Attila győzött, Kövér Márton és Korisánszky Péter előtt. Utóbbi szereplése a maratoni mezőnyben – Storcz Botond felnőtt kapitány szerint – meglepetés, hiszen Korisánszky 2 hét múlva többek között C-1 200 méteren igyekszik kivívni a jogot, hogy szerepelhessen az augusztusi MOL sprintvilágbajnokságon.

„Örülök, hogy ilyen nagy mezőny indult mindhárom felnőtt versenyszámban. Ma a meleg mellett a lapos víz is nehezítette a versenyzők, főleg a kenusok dolgát. Helyenként 10 centis vízben tuszkolták előre magukat az indulók. Ráadásul nehéz futópályát jelöltek ki a szervezők, egy meredek, iszapos partszakaszon futottak felfelé a sportolók a hajókkal, lapátokkal együtt” – mondta Storcz Botond felnőtt kapitány.

Holnap a felnőtt párosok versenyszámaival folytatódik a maraton magyar bajnokság.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s