Öttusa Vk, Csengtu: Élcsoportban a magyarok a női döntőben

Gyenesei Leila az ötödik, Kovács Sarolta a hatodik, Tóth Adrienn pedig a 13. helyen végzett szombaton az öttusázók kínai Világkupa-versenyén.

A csengtui (Chengdu) viadal honlapja szerint három szám után Kovács állt a legjobban, köszönhetően annak, hogy 27 győzelemmel és mindössze 8 vereséggel – élete legjobb teljesítményével – megnyerte a vívást, majd Gyenesei mögött a második lett az úszásban és a lovaglásban sem vesztett sok pontot. A kombinált számnak elsőként vághatott neki, de csak a 29. legjobb idő volt az övé, így végül leszorult a dobogóról.

Gyenesei 17/18-as mutatóval éppen mínuszban maradt az első számban, aztán a leggyorsabbnak bizonyult a medencében, a lovaglással is őrizte élcsoportos pozícióját, és a lövészetekkel megszakított futásban is eredményesen szerepelt: ötödikként rajtolva az ötödik legjobb teljesítménnyel ötödikként futott a célba.
Tóth jól vívott és hibátlanul lovagolt, második volt a zárás előtt, a kombinált versenyszám viszont Kovácshoz hasonlóan neki sem sikerült.

A csütörtöki selejtezőben két csoportban zajlottak a küzdelmek a tavalyi világbajnokságra épült sportközpontban, és az 56 fős mezőny mindkét feléből a legjobb 18 került a fináléba.

Eredményekm női döntő:
1. Jekatyerina Huraszkina (orosz) 5420 pont
2. Heather Fell (brit) 5396
3. Annika Schleu (német) 5364
…5. Gyenesei Leila 5328
…6. Kovács Sarolta 5276
…13. Tóth Adrienn 5160

Vasárnap a férfiak döntőjét rendezik: a 36 fős mezőny tagja Kasza Róbert, Tibolya Péter és Demeter Bence.
A Vk-sorozat február végén az egyesült államokbeli Palm Springsben kezdődött, ahol a 2009-ben világbajnok Marosi Ádám ezüstérmet nyert. A márciusi versenyt, melyet Kairóba terveztek, az ottani feszült politikai helyzet miatt törölték. Áprilisban Sassari volt a házigazda, a szardíniai viadalon Marosi győzött. Három hete Százhalombattán találkoztak a legjobb öttusázók, most pedig a kínai viadalon gyűjthetik pontjaikat azok, akiknek erre még szükségük van. A szériát lezáró Világkupa-döntőt – melyen a két győztes olimpiai kvótához jut – július második hétvégéjén rendezik Londonban.

(MTI)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s