A MOB a sport népszerűsítését várja a közszolgálati médiától

Többek között a sport napi rendszerességű népszerűsítésének beemelését javasolja a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának új Közszolgálati Kódexébe.

Az NMHH azért vonta be a kódex megalkotásának folyamatába a MOB-ot, mert kiemelt figyelmet kíván biztosítani a sportnak a dokumentumban. A testület és a magyar sport vezető szervezetének közös célja, hogy “büszke, erős és egészséges Magyarország” építéséhez járuljon hozzá – áll az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.
Az olimpiai bizottság javaslatai szerint a sport napi népszerűsítése a versenysport mellett a szabadidő- és diáksport támogatását is jelenti, s a szervezet olyan műsorok készítését is szükségesnek tartja, mely a fogyatékkal élők sportjáról szól, de fontosnak gondolja oktató, nevelő műsorok megjelenítését is.
A MOB szerint az is fontos, hogy a közszolgálati média igyekezzen megszerezni és a sportszerető emberek számára elérhetővé tenni a kiemelten fontos, magyar vonatkozású események – olimpia, világbajnokság, Európa-bajnokság, Bajnokok Ligája, komoly téttel bíró selejtezők – elérhetőségét, közvetítését.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s