Kassai nem tud titkot tartani

Kassai Viktor

Kassai Viktor, a szombati Barcelona-Manchester United labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője elárulta, körülbelül tíz nappal a találkozó előtt tudta meg, hogy az európai szövetség (UEFA) illetékes bizottsága őt és társait bízta meg a bíráskodással. Bevallotta, nem tudta tartani a száját, és egy-két embernek megsúgta a hírt.

Kassai az MR1-Kossuth Rádiónak hétfőn elmondta: csak azoknak mondta el, hogy ő vezeti a BL-finálét, akik a szívéhez a legközelebb állnak, de a külvilág felé titkolnia kellett. A játékvezetés szakmai vezetője hívta fel telefonon, és megkérdezte, hogy melyik meccset választja: a szombatit, vagy pedig a vasárnapi Németország-Uruguay barátságos mérkőzést, és pár perc gondolkodási idő után inkább a szombati BL-döntőt választotta.
A magyar játékvezető megjegyezte azt is, nagy öröm volt számukra, hogy nagy hiba nélkül letudták a Barcelona 3-1-es győzelmével zárult összecsapást, és utána is nagy öröm érte őket, hogy Orbán Viktor miniszterelnök gratulált a teljesítményükhöz. Kassai munkáját Erős Gábor és Ring György asszisztensek, továbbá a két kapunál elhelyezkedő Fábián Mihály és Bognár Tamás segítette, s Vad II István volt a tartalék játékvezető. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst jelölt biztonsági tartalékként Kispál Róbert személyében.

Kassai Viktor utalt rá, hogy teljesen jó hangulatban telt a találkozó, és mind a heten nagyon lazán és könnyedén vették a meccset, egy pillanatig sem érezték magukon a nyomást. Hozzátette: nem foglalkoztak azzal, hogy mennyi pénzt kaptak a bíráskodásért, s úgy gondolja: “ha megkérdeznék azt a 3000 magyar játékvezetőt, aki Magyarországon működik akár megyei szinten is, hogy vállalná-e akár ingyen, szerintem mindenki igent mondott volna erre”.
A BL-döntő előtt már olimpiai fináléban és vb-elődöntőben is dirigáló Kassai a jövőt illetően kitért rá: nem csak döntőben gondolkodik, vannak más szép feladatok is, és mindig meg kell találni a motivációt:

“Meg is fogjuk találni, hiszen nagyon szeretjük a játékvezetést, nagyon szeretünk a labdarúgásban dolgozni, úgy hogy nem lesz azzal probléma, hogy újabb hegycsúcsokat találjunk, amit meg kell másznunk majd.”
Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke az adásban egyetértett azzal a megállapítással, hogy a magyar labdarúgás jelenlegi legmagasabban jegyzett, nemzetközileg legnagyobb szinten lévő személye Kassai Viktor játékvezető.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s