Nguyen Anasztázia: Két arany, egy rekord

Nguyen Anasztázia (Felix Promotion)

Két aranyéremmel zárta az atlétikai diákolimpia VI. korcsoportjának döntőit Nguyen Anasztázia, aki a két vágtaszámban egyeduralkodó volt -számolt be a Felix Promotion.Időjárás ide vagy oda, Nguyen Anasztázia újfent remekelt: a Felix Promotionnel együttműködő sprintertehetség a hétvégén Budapesten az országos diákolimpián indult, és 100-on, majd 200-on sem talált legyőzőre. Az időfutamban 11.75-tel tette le a névjegyét, de a megengedettnél jóval nagyobb hátszélben (+3.1). „Az edzőmmel abban reménykedtünk, hogy a döntőre kisebb lesz a szél, és tudok érvényes időt is futni. Szerencsére a szél kisebb is lett, viszont elkezdett cseperegni az eső… Mindent egybevetve, az egyéni és versenycsúcs is összejött, nagyon boldog voltam” – mondta a 11.68 másodperccel, több mint kéttizedes előnnyel nyerő Anasztázia. A korábbi versenycsúcs még 2002-ből való (11.76), Nguyen karriercsúcsát pedig a közelmúltban érte el, de abból is faragott hat századot.

Kétszázon már nem volt szerencséje a széllel, hiába volt szép és meleg az idő vasárnap. A +3.5-ös hátszélben 23.71 másodpercet ért el Nguyen Anasztázia, amivel első lett, viszont a rangsorok összeállításánál és a szintek meghatározásánál ezt a nagy hátszél miatt nem lehet figyelembe venni.

A magyar tehetség következő feladata Zalaegerszegen lesz, ahol a junior 4×100-as váltóval igyekszik szintet futni a korosztályos Európa-bajnokságra.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s