Több mint 15 ezren voltak kint a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón

Szeptember 27-én, pénteken 9 órakor megnyitotta kapuit a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó. A Merkapt Maraton Sportközpontban közel 100 kipróbálható sportág várta az érdeklődőket, és bár a pénteki verőfényes napsütése után szombaton, a már hagyományosnak mondható viharos eső is megérkezett, ennek ellenére ismét hatalmas sikert aratott a rendezvény.

A pénteki napon az előre bejelentkezett, pedagógus kísérettel érkező óvodás és iskolás csoportoké volt a terep. Az oktatási intézmények kihasználták a remek időjárást, és több mint 5000 fővel látogattak ki a helyszínre, ami 14 órától már a nagyközönség előtt is nyitva állt, így a sportági képviselőkkel együtt az első nap összesen 7380 látogatója volt a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztónak!

A gyermekek szinte azonnal a kapunyitás után elárasztották a sportági helyszíneket, nem kis feladatot adva a kitelepült, több mint 90 sportág edzőinek, egyesületi képviselőinek.
A rendezvény ünnepélyes megnyitójára fél tizenegykor került sor. A színpadon újra szólt a hatlövetű, a megjelent élsportolók a már hagyománnyá váló startpisztoly dörrenéssel indították hivatalosan is útjára, a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztót. A kezdő lövést a Rippel fivérekkel, Viktorral és Ferenccel látványos formációt alkotó Tápai Szabina adta le, majd Horváth Csaba, Csabai Edvin, Kiss Dániel, a Rippel testvérek és Iliász Nikolasz – két lurkó segítségével – is „ellőtte” a rendezvény kezdetét jelentő hangjelzést.

A tikkasztó melegben a vizes sportágak népszerűsége az egekbe szökött, de a kitelepült több mint 90 mozgásformát egyaránt lelkesen keresték fel a látogatók. Debrecen és Zalaegerszeg után Budapesten is nagy sikerrel debütált a versenybob, a szintén először megjelenő wakeboard pálya is sok érdeklődőt vonzott, a nagy meleg ellenére pedig a küzdősportokat is rengetegen próbálták ki. A nap folyamán színpadi fellépések is színesítették a programot, ahol a salsa bemutató aratta az egyik legnagyobb sikert.

A szombati napon már változékony időjárás mellett folyatódott a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó, mely folyamatosan várta a családokat, nagyközönséget. Május 28-án a többször eleredő eső ellenére is több mint 7700-an látogattak ki a rendezvényre, amely így a két nap során több mint 15 000 résztvevőt vonzott.

A rendezvény második napján is folytatódtak a látványos sportági bemutatók a színpadon, ahol 11 órától a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájának eredményhirdetése került sor. A program olyan 10-18 év közötti fiatalokat díjazott, akik már komoly sporteredményekkel büszkélkedhetnek korosztályukban, de további fejlődésükhöz segítségre van szükségük. A díjakat Szilágyi Áron világbajnok kardvívó adta át a fiatal tehetségeknek. A kitelepült közel 100 sportági helyszínen túl nagy sikert aratott a Kinder +Sport aktivitása, amely sportos játékaival és ügyességi feladatokkal várta a lurkókat. Az esős második nap ellenére is rengeteg érdeklődött vonzott a MOFÉM Vizi-sziget, ahol a vízilabda, szinkronúszás, szlalom kajak, kajak, kenu, sárkányhajó, rafting, evezés és outrigger kenu is várta a sportolni vágyókat.

A rendezvény szombati napján egészségügyi szűrésen is részt vehettek a látogatók a kihelyezett szűrőkamionban, és mind két nap során – a Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének, valamint a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek köszönhetően – megismerkedhettek a fogyatékossággal élők sportjaival. Idén is várta a látogatókat a technikai sportok szigete – a legbátrabb lurkók a Talmácsi Motoros Iskola kismotorjait is kipróbálhatták – és a szervezők nagy örömére, a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó második napján, a 30. születésnapját ünneplő Talmácsi Gábor is kilátogatott a helyszínre.

Neves sportszemélyiségekből tehát idén sem volt hiány, a VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó vendége volt Tápai Szabina, Csabai Edvin, Horváth Csaba, Kiss Dániel, Gyulai Márton, Iliász Nikolasz, Rippel Ferenc és Rippel Viktor, Drávucz Rita, Kozmann György, Körmendi Petra, Majoross István, Michelisz Norbert, Mohamed Aida, Kropkó Péter, Kelemen Balázs, Dragóner Attila, Pulai Imre, Szuper Levente, Majoross Gergely, Jánosi Csaba, Borbás Gergely, Buruczki Szilárd, Demcsák Zsuzsa, Rácz Félix, Szilágyi Áron, Talmácsi Gábor, Hadfi Dániel, Zala György, Kovács Attila, Koleszár Balázs, Szabó Barbara, Holecz Krisztián, Nagy Zoltán.

A szombati napon két sorsolásra is sor került, melyen a látogatók regisztrációs szelvényük, illetve pontgyűjtő füzetük leadásával vehettek részt. 13 órakor Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere és Radványi Gábor, sportért felelős alpolgármester közreműködésével zajlott az esemény, 16 órától pedig Hadfi Dániel, Zala György, Kelemen Balázs és a Merkapt Kft. képviseletében a két ügyvezető, Halgas Csaba és Szemán Róbert segédkezett a szervezőknek a sorsoláson, amelyen mind két alkalommal rengeteg sportos ajándékcsomag talált gazdára.

Az érdeklődők a rendezvény honlapjára kattintva idén is beleshettek az esemény történéseibe, hiszen on-line közvetítésen keresztül a nagyszínpad látványa mindenki számára elérhetővé vált.

A VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét remek és rendkívül sokrétű programot kínált a látogatóknak. Az országos rendezvénysorozat még június 3-4-én, Szegeden várja az érdeklődőket, ahol második alkalommal kerül megrendezésre az esemény. A fővárosban legközelebb a nyári szünet után, szeptember 16-17-én választhatnak újra sportágat az érdeklődők.

További információ: www.sportagvalaszto.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s