Több mint száz résztvevő az ifjúsági öttusázók Eb-jén

Augusztus első hetében, 3-tól 7-ig rendezik meg Székesfehérvárott az ifjúsági korú öttusázók Európa-bajnokságát, melyen az előzetes nevezések alapján mintegy húsz ország 100-120 versenyzője szerepel.

A kontinensviadal előkészületeiről tartott keddi sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta, a hagyományok miatt is örül annak, hogy újabb rangos öttusaversenyt fogadhat a város, majd hozzátette: az Alba Volán SC már többször bizonyította, hogy remek versenyszervező, így biztos abban, hogy turisztikai látványosság is lesz egyben az Eb.
Lang Liza, a hazai sportági szövetség főtitkára azt emelte ki, hogy az idei, magyarországi öttusaversenyek közül egyet mindenképpen Székesfehérvárnak szerettek volna adni.

A tavalyi junior-világbajnokság szervezését méltatta, és a kiváló eredményekre – Demeter Bence és Kovács Sarolta egyéni győzelmére, illetve a női csapat második helyére – emlékeztetett Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány, majd közölte, hogy a válogatóversenyek alapján Földházi Zsófia, Földházi Anita, Józan Brigitta, Zics Adrienn, Hada Noémi, valamint Lukács Levente, Klis Krisztián, Fröhlich Tamás, Stróbl Krisztián és Horváth Norbert indulhat az Eb-n.
A vívást a Köfém-csarnokban, az úszást a városi uszodában, a kombinált számot pedig a Bregyó Közi Sportcentrumban rendezik. Az még nem dőlt el, hogy lövészetben lézerfegyvert vagy hagyományos pisztolyt használnak-e.

Korponai István, az Alba Volán SC szakmai igazgatója arról is beszélt, hogy a klub felnőttversenyzői az olimpiai részvételért küzdenek, egyúttal reményét fejezte ki, hogy Gyenesei Leila, Kovács Sarolta és Demeter Bence indulhat majd kvótaszerző versenyeken. A múlt heti, kínai Világkupán Demeter harmadik, Gyenesei ötödik, Kovács pedig hatodik volt.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s