Először rendeznek vitorlás családi napot Balatonlellén

Hagyományteremtő jelleggel, a vitorlázás népszerűsítésére rendezik meg idén először az I. Balatour vitorlás családi napot június 18-án Balatonlellén – hangzott el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón szerdán Balatonlellén.

Halenár István ötletgazda főszervező elmondta: olyan új, szezonnyitó rendezvényt szeretne a Balatonnál meghonosítani, amely eddig hiányzott a palettáról, és amely közelebb hozza a vitorlástársadalmat, valamint a vitorlázást a lakossághoz települések bemutatóival és egyéb attrakciókkal egybekötve. A rendezvény a vitorlázás köré felépített programokban bővelkedő komplex családi nap – fogalmazott.

A nap főeseménye lesz a I. Groupama Nemzeti Település Kupa, a Balatoni Hajózási Zrt. lellei kikötőjéből induló nagyhajós túraverseny, ahol a résztvevők egy-egy szívükhöz közelálló települést képviselve mérhetik össze tudásukat, de lehetőséget kapnak településhez köthető civil szervezetek, cégek, sportegyesületek is az indulására.
A vízen zajló versenyt számos szárazföldi esemény kíséri majd. Egyebek közt a vitorlázás szaktekintélyei tartanak szakmai bemutatókat és vitorlázó közéleti személyek élménybeszámolóin lehet majd részt venni. Lehetőség nyílik egyebek közt sétavitorlázásra, bor- és pálinkakóstolásra. A rendezvény részeként főzőversenyt is tartanak, amelyen településeket képviselő csapatok indulhatnak helyi specialitásokkal. A gyerekeket külön rendezvénysátor várja számos programmal, a vitorlásverseny lefújását követően pedig sztárfellépők szórakoztatják a vendégeket.

A rendezvény főszereplői a települések lesznek, amelyek számára lehetőség nyílik a nyári programkínálatuk népszerűsítésére, kulturális csoportjaik, szervezeteik műsorainak bemutatására. A szervezők a szponzorok támogatásával megrendezett rendezvényre közel 100 nevező hajót és 8-10 ezer látogatót várnak. Terveik szerint a 2011-es BalaTour nap a következő években a nyár egyik meghatározó eseményévé válhat.
Az esemény fővédnöke Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, védnökei Gál József, az első magyar vitorlás földkerülő, valamint Hajdú B. István sportriporter. A rendezvénnyel és a nevezésekkel kapcsolatban további információk a www.balatour.com honlapon olvashatók.

(MTI)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s