Kiss Pál Tamás a Hungaroringen tesztel

Kiss Pál Tamás (Faster Management)

Ma reggel 9 órakor megkezdődött a GP3 Series hivatalos tesztje a Hungaroringen. A teszt két napig tart, mindkét napon egy délelőtti és egy délutáni szabadedzést tartanak a csapatok. Kiss Pál Tamás, a Tech1 pilótája sikeresnek értékelte a mai tesztet, a délelőtti edzésen a 7., míg délután a 14. helyen végzett. A tesztelés a beállításokról szól, Tamás autóján az elején még gyakran módosítottak rajtuk. Használt gumiknál már nagyon eltalálták a megfelelő beálltíásokat, azonban új gumik használatánál ezek nem alkalmazhatók kellő hatékonysággal, mert úgy nagyon alulkormányzott az autó. Az öt szett gumiból Tamás hármat elhasznált ma, így még két esély maradt holnapra, hogy eltalálják a megfelelő módosítások at.

„Délután túl korán mentem ki a pályára. Ilyenkor általában későbbre tervezzük az indulást, mert gyorsabban hűl a levegő, ahogy ma is, és olyankor az edzés hatásfoka sokkal nagyobb. Gyorsan kopnak ezek a lágy gumik, öt-hat kör alatt elhasználjuk őket, ezért nehezebb eltalálni a helyes beállítást. Holnap lesz még egy nap, szeretek itt körözni a Hungaroringen, az idő is jó volt hozzá és mentálisan is felkészült vagyok.” – nyilatkozta Kiss Pál Tamás.

Meglepően jó idő volt ma, az időjósok egész napra esőt ígértek, mégis verőfényes napsütésben folyt a teszt. Ám abban a pillanatban, amikor 5 órakor leintették a versenyzőket, beborult az ég és elkezdett csepegni az eső. Emiatt kiszámíthatatlan, mit várhatunk holnapra, de Tamás nem ijedne meg az esőtől, hiszen ő vizes pályán is jó.

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s