Kubatov Gábor: A Ferencvárosnál jelenleg nem sportszakmai gondok vannak, hanem gazdaságiak

A Ferencváros labdarúgócsapatához kerülő idegenlégiósoknak a jövőben tanulniuk kell magyarul. Az idény végén legalább 300 szót kell ismerniük. Nem csak nyelvismeretből vizsgáztatják majd a focistákat, hanem a klub történelmét is betéve kell tudniuk a játékosoknak – jelentette ki Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Komáromban rendezett fórumon – számolt be a kemma.hu.

Mi lesz veled, magyar labdarúgás? Mi lesz veled, Ferencváros? Egyebek mellett ezeket a kérdéseket tette fel a klub illetékeseinek, hajdani kiválóságainak dr. Molnár Attila országgyűlési képviselő, Komárom polgármestere a Városházi beszélgetések rendezvénysorozat keddi fórumán.

Kubatov Gábor kiemelte: a Ferencvárosnál jelenleg nem sportszakmai gondok vannak, hanem gazdaságiak. Nagyon megdöbbent akkor, amikor megtudtak, hogy a szakosztályoknak – leszámítva a kézilabdázókat – nincs éves költségvetésük. Most már az “utolsó kenőcsig” minden szerepel ezekben. Az elnök számos megdöbbenéséből felidézte azt is: az egyik szakosztályvezető felkereste, hogy szükségük lenne 50 millió forintra. Amikor megkérdezte, “minek?”, az volt a válasz, hogy korábban is kellett…

A labdarúgókra kitérve elmondta: tavaly két milliárd forintból gazdálkodott a szakosztály, jó, ha az idén 1,3 milliárdot előteremtenek. Egyébként legalább 6 milliárdra lenne szükségük ahhoz, hogy esélyük legyen a Bajnokok Ligája szereplésre.

Kubatov szólt arról is: mások a pesti és mások a vidéki viszonyok. Évente 100 millió forintot visz el tőlünk egy biztonsági cég, ugyancsak 100 millió fordítanak a labdarúgók lakásainak bérlésére. Fájlalják, hogy a televíziós közvetítésekből 80 millió forintot utalnak át nekik. Ezt a bevételt elérnék úgy is, ha 2000 szurkolóval több menne ki a meccseikre. Legalább is, felméréseikből az derült ki, hogy ennyien váltanának jegyet, ha nem látná kedvenceit a tévében.

Ami a játékosállományt illeti: Kubatov kijelentette azt is, jelenleg körülbelül 15 menedzser tartja a kezét az egész NB I-en. Mindent megtesznek azért, hogy kitörjenek ebből a körből. Február végi kinevezése idejétől természetesen átvizsgálták a játékosok szerződéseit, lesznek olyanok, akiket nem tudnak megtartani. Mindezek ellenére nem adják fel a reményt, hogy bajnoki címet nyerjenek. Még akkor sem, ha csak ifjúsági játékosokat tudnak pályára küldeni.
Az FTC elnöke azt is elmondta: a Ferencváros labdarúgóinak és családtagjainak tilos a jövőben bármilyen sportfogási játékban részt vennie. Az idegenlégiósok szerződéseibe azt is belefoglalják, hogy tanulniuk kell a magyar nyelvet, az idény végére legalább 300 szót kell tudniuk. A játékosok vizsgát tesznek majd, csakúgy, mint klubtörténeti ismereteikből is.

A fórumon Kubatov Gábor mellett részt vett még Nyilasi Tibor, a labdarúgócsapat egykori válogatott csatára, a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás igazgatója, Vincze Ottó és Dragóner Attila volt játékos, Balog Zoltán, Elek Gábor, a KEK-győztes női csapat edzője, valamint Kökény Bea hajdani válogatott játékos, jelenlegi szakosztályvezető.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s