Asi hétvégén ismét az első helyért száll harcba

Fotó: Hell

Két nap és indul az Országos Rally Bajnokság harmadik fordulója, ahol a HELL Racing Team versenyzője, a tavalyi bajnok Aschenbrenner György is rajthoz áll, hogy megerősítse jelenlegi elsőségét a versenysorozatban. A hőség mellett esőt jósolnak a meteorológusok, ami nem kedvez a pályának, így a pilótáknak sem: úgy fest, ismét egy izgalmas, kihívásokkal teli futamot izgulhatnak majd végig a sportág rajongói.

A Mitsubishi paripáit meglovagoló Asi és navigátora, Pikó Zsuzsa egy összeforrt páros a magánéletben és a pályán egyaránt. Együtt száguldották végig a 2010-es bajnokságot, melynek végén a dobogó legmagasabb fokára állhattak. E kimagasló eredménnyel a hátuk mögött idén ismét „ringbe szálltak”, hogy megmutassák, képesek és méltók az ismétlésre. „Két hete folyamatosan készülünk a megmérettetésre, így bár természetesen izgulok, nyugodt lelkiismerettel gördülök a rajthoz.” – mondta el Asi, két nappal a verseny előtt, miközben folyamatosan diktált a háttérben dolgozó csapatnak. „A motorprogramozás közben sajnos történt egy kis malőr, elütöttünk egy vaddisznót. Bár rám nézve nagy pech, szerencsére az ütközés nagyobb kárt tett a kocsiban, mint az állatban. Ő utána meghökkenve továbbállt, míg nekünk egy last-minute hajrába kellett kezdenünk, hogy helyre pofozzuk az autót.  Az összeszokott, profi csapatnak köszönhetően viszont nem okoz problémát, hogy a startig újra csúcsformába hozzuk a verdát.” – számolt be a történtekről a tavalyi bajnok.

A hétvégi futamon tizenkét gyorsasági szakaszon mérik össze erejüket, vagyis inkább sebességüket és koncentrációs képességüket a versenyzők. A murvával borított pálya komoly kihívást jelent mindenkinek, főleg ha zuhog az eső. „Ébernek kell lennünk esős időben. Vizes és ráadásul murvás pályán nagyon nehéz kordában tartani a kocsit, profin kell megoldani a gumizást.” – tudtuk meg Asitól. Az első vonalban nyolcvan páros indul neki a távnak, hogy végig száguldják az összesen 485 kilométeres viadalt. Asi, a 2010-es aranyérmes, várakozóan tekint a megmérettetésre – az optimizmus hallatszott ki a hangjából is, amikor megkérdezzük, mit vár a futamtól: „Természetesen nyerni szeretnék! Mindig úgy állok a rajthoz, hogy én leszek a leggyorsabb. Versenyezni megyek, bizonyítanom kell! Nagyon szeretem a bükfürdői pályát, mindent meg fogok tenni, hogy elégedetten szállhassak ki a kocsiból vasárnap a finish után.”

Hell Energy Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s