Sebestyén Péter már a Katalán Nagydíj helyszínén

Sebestyén Péter

A Le Mans-i versenyhétvége után a magyar pilóta Barcelonában folytatja világbajnoki szereplését.Három hét pihenő után, június 3-5. között a spanyol Circuit de Catalunya-n rendezik meg a Gyorsasági Motoros Világbajnokság immár ötödik versenyhétvégéjét. Sebestyén Péter, aki számára a barcelonai szereplés a 2011-es szezon harmadik versenye lesz, már a helyszínen van.

A 4727 m-es Circuit de Catalunya 1991-ben épült, gyorsasági motoros versenyt először 1995-ben rendeztek itt. Az egyik legnépszerűbb pálya, a motor- és autóversenyek mellet a legtöbb F1-es, GP2-es és GP3-as csapat is itt tesztel az év elején.
Kevés az előzési pont a pályán, sokak szerint az első kanya r és a hosszú egyenesek féktávja a legalkalmasabb rész erre. 2007-ben kissé átalakították a pályát, hogy ezzel is elősegítsék az előzéseket. A pálya vonalvezetése nincs túl jó hatással a gumiabroncsok kopására. A visszafordítók és a hosszabb egyenesek után következő élesebb kanyarok intenzív fékezésre kényszerítik a versenyzőket. A szél iránya többször is megváltozhat egy napon belül, ezért is fontos, hogy a szabadedzésen megtalálják a legmegfelelőbb beállításokat.

A magyar versenyző tegnap érkezett a helyszínre. Az indulása előtti napon jelen volt a Right Guard Racing motorsport program másik tehetséges fiataljának, Kiss Pál Tamásnak a Hungaroringen tartott sajtótájékoztatóján, ahol a sűrű programok közepette végre személyesen is üdvözölhették egymást a fiúk.
Peti ma délelőtt menedzserével, Roberto Favaroval bejárta a katalán pályát. Az idő meglehetősen barátságtalan, el is eredt az eső, a hétvégére is hasonló helyzet várható. A pályabejárás után a vezető szerelővel folytattak megbeszélést. Ezen a hétvégén a száraz és a vizes pályára tervezett beállításokra is szükség lesz. A délután folyamán sor került a jövő évtől induló Moto3-as kategória két prezentációjára is a Honda, valamint a Beon Automotive tolmácsolásában.

Sebestyén Péter: „Szeretem nagyon ezt a pályát, itt mentem először VB-n is szabad kártyával, de még nem sikerült igazán jót versenyeznem, mindig közbejött valami. Remélem most sikerül. Egyébként minden rendben, kipihent vagyok, várom a holnapi napot.”

Roberto Favaro: „Remélem jól sikerül a hétvége és megint tudunk javítani. Mint már ezt Peti is mondta, szereti ezt a ringet, de nem tudott még igazán jól versenyezni itt. A cél továbbra is az egyre jobb eredmény elérése, lépésről-lépésre.”

A magyar közönség a Digisport csatornán az alábbi időpontokban tekintheti meg az edzéseket és a futamot.

június 3. 13:10 125 cc szabadedzés – élő
június 4. 12:55 125 cc időmérő edzés – élő
június 5. 10:25 125cc a futam – élő

Ezenkívül június 3-án, reggel 8 órakor a Digisport Reggeli Start című műsorában élőben telefonos interjút hallhatnak Sebestyén Péterrel.

Forrás: Faster Management

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s