Csányi Blatter újraválasztását támogatta

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke Joseph Blatterre szavazott a nemzetközi szövetség (FIFA) szerdai, zürichi elnökválasztásán.

“A halasztási indítványt nem, Joseph Blatter újraválasztását viszont támogattam, mert az elmúlt 12 évben elért eredményei, különösen a futballban elmaradt kontinensek felzárkóztatásában tett erőfeszítései megalapozzák a nemzetközi labdarúgó közösség további bizalmát” – indokolta meg az MTI-nek Csányi Sándor, hogy miért voksolt a FIFA-t 1998 óta irányító svájci sportdiplomatára. A 208 tagország képviselői közül 203 adott le szavazatot, és ebből 186 támogatta az egyedüli jelölt Blattert. Sokáig a katari Mohamed Bin Hammam személyében volt kihívója, de ő végül visszalépett, vasárnap pedig az etikai bizottság felfüggesztette tagságát.

Csányi a Bin Hammamhoz is kötődő, egyre terebélyesedő megvesztegetési üggyel összefüggésben jelezte, hogy az nem nyomta rá bélyegét a tisztújító közgyűlésre.
“Nem volt érzékelhető jelentős feszültség. Természetesen, mint minden ekkora szervezetben, a FIFA-n belül is vannak problémák, amelyek közül az állítólagos megvesztegetési ügy csak az egyik, de ezek nem okoznak válságot” – reagált az MLSZ-elnök az MTI érdeklődésére.

(MTI)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s