Judó: A hölgyek Madridban, az urak Bukarestebn szerepelnek a világkupán

A tervek szerint tizenkét válogatott judósunk lép tatamira a hétvégén, a madridi női és a bukaresti férfi Világkupa-viadalon – írja a judoinfo.hu.

Folytatódik az olimpiai kvalifikációs sorozat, a hétvégén férfi és női Világkupa-viadalokra kerül sor. A hölgyekre Madridban vár a következő erőpróba, a mieink közül Karakas Hedvig (57, Miskolci VSC) és Baczkó Bernadett (63, KSI SE) lép tatamira a spanyol fővárosban.

A férfiak versenyén, Bukarestben Burján László (60, UTE), Gorjánácz Zsolt (66, UTE), Zámbori Bence (66, Honvéd-Kipex), Csoknyai László (81, Paksi Atomerőmű SE), ifj. Nagysolymosi Sándor (81, Kecskeméti JC), Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipex), Bürgés Milán (81, Szegedi JSE), Hadfi Dániel (100, Honvéd-Kipex), Farkas Bálint (100, Honvéd-Kipex) és Bor Barna (+100, Paksi Atomerőmű SE) képviseli majd a magyar színeket.

A helyszín Madridban nem sok jót ígér a mieinknek, a sportág történetében még nem szereztek érmet magyar judósok felnőtt tornán a spanyol fővárosban, a legjobb eredményünket Ungvári Attila jegyzi 2008-ból, amikor ötödik lett a spanyolországi Világkupán. Reményeink szerint Karakas Hédiék megszakítják ezt az igen hosszú „éremtelen” sorozatot…

Bukarestben annál több sikerélményben lehetett részünk az évek során: a nyolcvanas évek nemzetközi tornáin Nagysolymosi Sándor és Hajtós Bertalan is nyert arayat a román fővárosban, a 2002-es World Mastersen Kovács Antal lett bornzérmes, a 2004-es Európa-bajnokságon pedig ugyanő állhatott a dobogó második fokára.

2005-ben rendezték meg az első Világkupa-viadalt, rögtön magyar éremesővel: Neu Gábor és ifj. Nagysolymosi Sándor arany-, Gera Csaba és Bor Barna ezüst-, Kovács Antal pedig bronzérmet szerzett.

2006-ban Bejczi Zsuzsa nyerte meg súlycsoportjának küzdelmeit, egy évvel később Hadfi Dániel ezüst-, Braun Ákos pedig bronzérmet hozott haza Bukarestből. Két évvel később Hadfi Dani ismét második lett, tavaly pedig Joó Abigél arany-, Karakas Hedvig pedig bronzéremmel örvendeztette meg a magyar szurkolókat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s